Bibliotheek IJmond Noord krijgt duizenden euro’s van fondsen voor Zomer op ’t plein

Gepubliceerd op: 26 mei 2021 14:13

Bibliotheek IJmond Noord krijgt voor het organiseren van de activiteit Zomer op ’t Plein van een drietal fondsen in totaal 3000 euro. Hiermee kan zij samen met Stichting Welzijn Beverwijk, het Kennemer Theater en het Centrum voor de Kunsten tussen 12 juli en 16 augustus zes gezellige middagen voor ouderen op en rond het Kerkplein in Beverwijk organiseren.

Elke maandagmiddag leuke activiteiten

Iedere maandagmiddag heeft een ander Europees land als thema. Elke keer is er een afwisselend programma met drie leuke activiteiten van elk ongeveer drie kwartier. Zo is er bijvoorbeeld een workshop met en over de literatuur van het land. Leuk voor echte lezers, maar echt net zo leuk voor wie (bijna) nooit leest! Daarnaast worden de deelnemers verrast met creatieve en muzikale workshops. Met de activiteiten doen de organisaties mee aan het bestrijden van eenzaamheid en ze bieden zo een zinvolle tijdsbesteding. 

Met welk doel gaven de organisaties subsidie?

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen. De Rabobank heeft bovendien 1500 euro toegezegd voor de organisatie, zodat de bedrijven extra kunnen uitpakken.

Het programma wordt later bekendgemaakt

Houd de website www.bibliotheekijmondnoord.nl in de gaten voor het programma of haal te zijner tijd een folder op in de Bibliotheek.