We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. De tijdelijke inleverbus in vestiging Beverwijk is geopend.
Omdat jij niet naar ons kunt komen, komen wij naar jou toe. Bestel je boeken hier.

Bibliotheek IJmond Noord zoekt directeur-bestuurder per 1 september voor 32-36 uur per week

Gepubliceerd op: 30 maart 2021 09:13

Wie zijn wij?

Bibliotheek IJmond Noord biedt alle inwoners toegang tot een laagdrempelige, aangename, veilige openbare omgeving. Wij hebben een vestiging in Beverwijk, een in Heemskerk en een jeugdservicepunt in Wijk aan Zee. Wie van jongs af aan leest, ontwikkelt zichzelf en verruimt zijn blik.

We leveren een actieve bijdrage aan de maatschappelijke participatie van alle inwoners. We stimuleren mensen om kennis te vergaren voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Wij zetten ons in voor leesbevordering en het stimuleren van leesplezier. We vergroten de basisvaardigheden van de inwoners, ondersteunen community’s en bieden vrijwilligers mogelijkheden om zich te ontplooien.

De komende jaren wordt de ingezette koers van klassieke naar maatschappelijke en educatieve bibliotheek verder vormgegeven. De bibliotheek werkt daarbij samen met educatieve, sociale, maatschappelijke en culturele organisaties.

We verlenen deze dienstverlening met 29 medewerkers en 70 vrijwilligers.

De huidige directeur-bestuurder heeft besloten vanaf oktober 2021 met pensioen te gaan.
We zoeken iemand die met zakelijke flair haar werkzaamheden voortzet en verder uitbouwt.

Wie ben jij?

• Je bent een vernieuwende, ervaren manager en weet interne en externe ontwikkelingen te vertalen naar mogelijkheden en kansen voor de bibliotheek; je doet dat met politiek-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit;
  • Je bent daadkrachtig, betrokken, ondernemend en benaderbaar;
  • Je hebt een hbo+ of academisch werk- en denkniveau en aantoonbare kennis van en affiniteit met de kernactiviteiten van de bibliotheek;
  • Je beschikt over het vermogen om een breed netwerk te bouwen en te onderhouden onder andere op gemeentelijk niveau; je zoekt als cultureel ondernemer samenwerking met relevante partijen;
  • Je beschikt over empathisch vermogen waardoor je in staat bent om een omgeving te creëren voor de medewerkers en vrijwilligers waar iedereen met plezier werkt, de eigen deskundigheid kan benutten en weet welk steentje hij/zij bijdraagt;
  • Je ontwikkelt beleid en schrijft plannen; je realiseert op efficiënte wijze doelstellingen en activiteiten, die vastgelegd worden in meerjarenplannen;
  • Je rapporteert en legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Wat bieden wij?

• Wij zijn een maatschappelijke organisatie met een open en prettige sfeer waar hard wordt gewerkt en informele ontmoeting op waarde wordt geschat;
  • Je krijgt een contract voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
  • Je wordt ingeschaald in schaal 13 volgens de CAO Openbare Bibliotheken;
  • Wij kennen goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een gunstige pensioenregeling.

Enthousiast over de vacature?

Je kunt reageren tot en met dinsdag 20 april 2021 via vacatures@obijmond.nl.

Mocht je meer willen weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij de huidige directeur-bestuurder Carla Visser, tel. 0251 261880.

Heb je vragen over de procedure, richt je dan tot de adjunct-directeur Fred Kabalt, tel. 0251 261881.

De gesprekken vinden plaats op locatie, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen van de overheid, in week 17, 18 en 19. Een referentiecheck en assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Voor de invulling van deze vacature zoeken wij graag zelf naar geschikte kandidaten. We werken niet met recruiters of bureaus.