Boekenliefhebbers gezocht

Gepubliceerd op: 18 februari 2021 12:03

Bibliotheek IJmond Noord wil graag een online boekenclub opzetten voor en door onze boekenwurmen, literatuurliefhebbers en lezers in alle mogelijke genres. Daarom nodigen we iedereen die van boeken en lezen houdt uit om met ons mee te denken en/of om een actieve rol hierin te spelen.

Wat is een online boekenclub?

In de online boekenclub kunnen lezers elkaar (online) ontmoeten, leestips geven, recensies en beoordelingen plaatsen, discussiëren over boeken, schrijvers en genres, achtergrondinformatie delen, tips voor leuke podcasts over schrijvers en boeken delen enz.
Zodra het weer kan willen we de online boekenclub graag aanvullen met fysieke bijeenkomsten, zoals leestafels, ontmoetingen met schrijvers e.d.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar mensen die met ons mee willen denken en die actief een rol willen spelen. Boekenliefhebbers die zo’n platform zelf zouden willen gebruiken en die het leuk vinden om er ook aan mee te werken. De bibliotheek wil de online (en offline) boekenclub graag faciliteren, maar of het een succes wordt hangt af van de deelname, inzet en concrete bijdragen van de gebruikers.

We zoeken lezers en boekenliefhebbers die het leuk vinden om bijvoorbeeld:

• actief leestips te geven, uit eigen ervaring of via links naar b.v. krantenrecensies of boekbesprekingen
  • recensies of beoordelingen te schrijven
  • online (en offline) te praten over boeken
  • te reageren op bijdragen van anderen om een discussie op gang te brengen
  • achtergrondinformatie en leuke podcasts over schrijvers en boeken te zoeken
  • mee te helpen bij het organiseren van fysieke en online activiteiten zoals leestafels en ontmoetingen met schrijvers
  • anderen te enthousiasmeren om ook mee te doen
  • online gastvrouw/heer zijn voor nieuwelingen die zich aansluiten bij de boekenclub

Natuurlijk verwachten we niet dat iedereen dit allemaal doet. Daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om één van deze taken op zich te nemen en zo samen met anderen de boekenclub op te zetten, levend te houden en te promoten.

De tijdsbesteding is ongeveer 15 minuten per week, maar meer mag natuurlijk altijd.

Heb je interesse?

Lijkt het je wat, maar wil je je niet meteen vastleggen? We willen graag een kennismakingsbijeenkomst (fysiek of online) organiseren voor iedereen die interesse heeft. Tijdens de bijeenkomst kun je besluiten of je wel of niet een concrete rol wil gaan spelen en zo ja, welke taak je aanspreekt.

Datum en tijdstip voor de kennisbijeenkomst en of het fysiek kan of online moet, spreken we af in overleg. Stuur deze oproep gerust door naar andere lezers en boekenliefhebbers!