Het eerste stadsgedicht van Mattijs

Gepubliceerd op: 27 februari 2023 13:40

Sfeerimpressie van de middag Vier bier voor Shakespeare

Mattijs Reinen schrijft dit jaar zes stadsgedichten over Beverwijk. Zijn eerste, wel heel speciale stadsgedicht is er nu, samen met een speciaal bij dit gedicht gemaakte illustratie van de hand van Maud van Gool.

Mattijs Reinen over zichzelf en zijn gedichten

Ik ben 44 en woon al mijn hele leven in Beverwijk. Sinds de zomervakantie geef ik les bij Heliomare, het voortgezet speciaal onderwijs vmbo/havo in Heemskerk. Mijn initiatief Het Verborgen Tekstmuseum bestaat iets langer dan tien jaar. Ik ben gaan schrijven toen ik met Young Art Text en later De Verhalendames gedichten op maat ging schrijven op festivals, bruiloften en andere plekken met leuke mensen.

 

Maud van Gool
Maud is grafisch en ruimtelijk ontwerper. Onder andere het gedicht Beekzang van Hans Tentije is door haar vormgegeven. Het is te zien in Park Scheijbeeck in Beverwijk. Maakt de speciaal bij dit gedicht gemaakte illustratie je nieuwsgierig naar ander werk van Maud? Bezoek dan vooral haar website.

Gratis ansicht verkrijbaar bij ...
Van ieder stadsgedicht en de bijbehorende illustratie verschijnt ook dit jaar weer een mooie ansichtkaart. Aan de ene kant staat steeds het stadsgedicht, aan de ommezijde de illustratie. Je kunt de kaart (zolang de voorraad strekt) gratis afhalen in de bibliotheek aan het Kerkplein of daar vlakbij bij cultureel eetcafĂ© Camille.