Zomer op 't plein

Gepubliceerd op: 23 juni 2021 10:16

Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren in het Kennemer Theater zes gezellige middagen voor 55+'ers. Elke middag staat een ander Europees land centraal.

Wat is er in juli en augustus te doen?

Maandag 12 juli 14.00 - 16.00 uur. Ierland

Ierse songs met Astrid Gorter
Ierland en muziek zijn een gouden match. In deze workshop gaan we kijken of we Ierse songs kunnen laten horen. Muziekdocent Astrid Gorter speelt op blokfluit soms de melodie en soms juist de begeleiding. Samen met de andere deelnemers aan deze workshop verzorg jij op die momenten dan de melodie.

Maandag 19 juli 14.00 - 16.00 uur. Portugal

Stoffen tas maken met kunstenaar Monika Loster 
Onder leiding van beeldend kunstenaar Monika Loster maak je jouw eigen gepersonaliseerde stoffen tas. Met een zeefdruk, stofapplicatie en textielstiften maak je er een feestelijk geheel van. Het thema is Portugal, dus denk aan tegelmotieven, typische kleuren, geïnspireerd op Portugese folklore.

Maandag 26 juli 14.00 - 16.00 uur. Italië

Opera(geschiedenis) met Gabrielle Munir
Tijdens deze workshop maak je een muzikale tijdreis door de Italiaanse opera. Door middel van luisterfragmenten (en door zelf te zingen) leidt Gabrielle je door de geschiedenis van de Italiaanse opera. Hoe kwam de opera tot stand en hoe veranderde deze in de loop der eeuwen? Wat zijn de verschillen? Welke bekende operagebouwen zijn er en wat was hun invloed? En welke invloed had de opera op buitenlandse componisten zoals Mozart? 

Maandag 2 augustus 14.00-16.00 uur. Griekenland

Stenen beschilderen met Angela Delsasso
‘Art Stones Beverwijk’ is een kunstproject voor Beverwijk en Wijk aan Zee waaraan iedereen mee kan doen. We gaan stenen beschilderen met als doel ze ergens buiten neer te leggen. Wie de steen vindt, beslist: houden of verder laten reizen.  

Lees meer

Maandag 9 augustus 14.00-16.00 uur. Oostenrijk

 

Oostenrijk is een bakermat voor talloze beroemde componisten. Zoals bijvoorbeeld Mozart. Wat weet je van deze componist? Ook aandacht voor een beroemde musical die zich afspeelt in Oostenrijk en die op dit moment weer in de schijnwerpers staat in ons eigen land. 

Lees meer

Maandag 16 augustus 14.00-16.00 uur. Zweden

Yvonne Zomerdijk; kunst
In Zweden is de 100 jaar geleden overleden beeldend kunstenaar Anders Zorn een superster, maar in de rest van Europa is hij grotendeels aan de aandacht ontsnapt. Afgelopen najaar bracht Kunstmuseum Den Haag zijn eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling. Tijdens Zomer op het plein kun je zelf aan de slag met zijn bijzondere kleurenpalet.

Lees meer

Hoe werkt het?

Koop je toegangsbewijs via onderstaande knop of bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen tijdens bemande openingsuren.

Zomer op ’t Plein is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.

Mogelijk gemaakt dankzij…

Zomer op ’t plein 2021 werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo.