We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. De tijdelijke inleverbus in vestiging Beverwijk is geopend.
Omdat jij niet naar ons kunt komen, komen wij naar jou toe. Bestel je boeken hier.

Lente op 't plein in april

Gepubliceerd op: 1 april 2021 10:16

Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online, omdat het niet in levende lijve kan. Maar ondanks dat is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. De online lezingen en workshops zijn een cadeautje van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk, want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.

Wat is er in april te doen?

Maandag 12 april 14.00 - 15.00 uur. Workshop creatief schrijven – het personage

Docent Iris Stam
Hem of haar goed leren kennen is essentieel voor het schrijfproces.
Wat zijn bijvoorbeeld diens dromen en verlangens? Wat denkt de hoofdpersoon wel maar zegt die niet? En welke geheimen en frustraties liggen er onder de oppervlakte? Aan de hand van verschillende uitdagende schrijfoefeningen wordt de inspiratie, verbeelding en creativiteit aangewakkerd en creëren we een intrigerend personage.

Maandag 19 april 14.00 - 15.00 uur. Fotografieworkshop: De mislukte foto

Kunstenaar Marcel Fraij
Je leert technieken om foto´s te laten mislukken en je te concentreren op wat je werkelijk ziet. Toeval en experimenteren zijn de sleutelwoorden. Kunstenaar en vakdocent Marcel Fraij helpt je daarbij. Hij laat je ook inspirerende voorbeelden uit de geschiedenis van de fotografie en kunst zien. Gaat de foto over kleur? Over licht? Over vorm? Of iets anders? Een foto die je gisteren nog weggooide omdat ‘ie mislukt was, vind je na deze workshop misschien wel bijzonder.

Maandag 26 april 14.00 - 15.30 uur. Leestafel ‘Op weg’ – Reizen in boeken

Docent Jaap Tesselaar en Isa van Klaveren.
Reisboeken zijn ongekend populair. Van alle boeken die in de bibliotheek worden uitgeleend, nemen zij een belangrijk deel in. Niet alleen de reisgidsen, ook de boeken over het reizen zelf. Over het avontuur dat in iedere reis schuilt, over de ontberingen die een reis met zich meebrengt, over de ontdekkingen die de reiziger doet. Ze zijn er echt in alle soorten en maten.

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.
Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld. Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door. Op de dag van de activiteit is de link ook te vinden op de website van de bibliotheek.

Lente op ’t Plein is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.