Lente op 't plein in juni

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 16:58

Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! In de maand juni is het programma samengesteld in samenwerking met Beverwijk Uit de Kunst. De workshops zijn een cadeautje van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk en Beverwijk Uit de Kunst!

Wat is er in juni te doen?

Maandag 14 juni 14.00 - 15.30 uur. Wandeling de Beek als Bron

Truus Zonneveld van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk neemt wandelaars mee langs delen van de wandeling ‘De Beek als Bron’, een route langs boven- en ondergrondse beken in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Onderweg bestookt Truus de deelnemers met informatie over het landschap, de cultuurhistorie en de plantjes onderweg. De rondwandeling (hooguit 5 km) doet onder andere Scheijbeek, Westerhout en het Duinpark aan.

Maandag 21 juni 14.00 - 15.30 uur. Online leestafel – kunst in boeken

Oog en oor voor het decor

De maandelijkse ‘leestafel’ van de bibliotheek – je weet wel, dat maandelijkse online boekenprogramma waarin je aan de hand van een thema wordt getipt over allerlei boeken – is tijdens de Beverwijk Uit de Kunst geheel gewijd aan ‘kunst in boeken’.

Maandag 28 juni 14.00 - 15.30 uur. Workshop - Het Generatie Atelier

10-METER-TIJD-TAFEL
Een bont gezelschap van jong en oud tekent haar verlangens op. Het gaat om toekomstverwachtingen en doelen die je graag wilt bereiken. Onder de toren van de grote kerk staat een lange tafel met 10 meter papier en teken- en schildermateriaal waar mensen aanschuiven van verschillende generaties.

Deze cadeautjes krijg je van …

De lezingen en workshops in de reeks Lente op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater, Stichting Welzijn Beverwijk en Beverwijk Uit de Kunst.