We gaan weer open!

Het ziet ernaar uit dat we vrijdag 21 mei weer open kunnen. Lees hier meer.

Lente op 't plein in mei

Gepubliceerd op: 28 april 2021 09:01

Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online, omdat het niet in levende lijve kan. Maar ondanks dat is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. De online lezingen en workshops zijn een cadeautje van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk, want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.

Wat is er in mei te doen?

Maandag 10 mei 14.00-15.00 uur. Bas speelt Bach - Online genieten van muziek

Docent Bas de Waard.
We gaan luisteren naar muziek van Johan Sebastiaan Bach. Bas speelt stukken uit de door Bach geschreven 'zes suites voor cello' en ook wat muziek uit door hem geschreven cantates. Het is een uurtje samen genieten en proberen te ontdekken waaróm Bach toch zo speciaal is en altijd maar blijft: Luisteren, genieten en analyseren.

Maandag 17 mei 14.00-15.00 uur. Leestafel ‘Het leven van anderen’

Aan de online Leestafel van 17 mei gaan Isa van Klaveren en Jaap Tesselaar een stapel biografieën, autobiografieën, dagboeken en brievenboeken te lijf. Zo breed mogelijk. Levensverhalen van schrijvers,dichters, staatslieden geven ons een beeld van vroegere tijden en mensen en van hoe zij leefden.

Maandag 31 mei 14.00-15.00 uur. Verhalen van zolder

Docent Giovanni Masetti
Ik ben verteller van verhalen, fluisteraar van sprookjes en mompelaar van anekdotes. Samen met jullie wil ik graag op zoek naar de verhalen die je hebt opgeborgen op zolder om er later nog eens aan te denken. Samen gaan we de verhalen zoeken en afstoffen en met elkaar delen. Deze sessie wil ik graag op zoek gaan naar lagereschooltijd-verhalen. Ga jij ook op zoek?

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.
Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld. Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door. Op de dag van de activiteit is de link ook te vinden op de website van de bibliotheek.