Nieuwe app TijdschriftenBieb

Gepubliceerd op: 24 november 2020 08:33

Online Bibliotheek lanceert tijdelijke app TijdschriftenBieb.

Bibliotheekleden kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe app de TijdschriftenBieb.

In de app staan zestien tijdschriften die je gratis kunt lezen, waaronder Margriet, Vrij Nederland, Viva en AutoWeek. Om een tijdschrift te kunnen openen, moet je eerst inloggen. Dat doe je met je inloggegevens van de Bibliotheek. Je kunt een tijdschrift dan direct lezen of eerst een preview bekijken. Wil je het tijdschrift op een later moment ook offline kunnen lezen? Kies er dan voor om het te downloaden. Het tijdschrift komt dan in je leesmap te staan. Je mag zoveel tijdschriften lezen als je wilt.

Tijdelijke app

De TijdschriftenBieb is tijdelijk beschikbaar als onderdeel van een test van de Koninklijke Bibliotheek (KB), de nationale bibliotheek van Nederland.
De KB onderzoekt samen met de openbare bibliotheken of tijdschriften deel moeten gaan uitmaken van het aanbod van de Online Bibliotheek. Gedurende 2021 wordt gekeken of tijdschriften worden opgenomen in de online collectie.