Winter op 't Plein in januari

Gepubliceerd op: 30 december 2020 11:25

Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Voorlopig doen we dat online, omdat het niet in levende lijve kan. Maar ondanks dat is het gelukt om een leuk en afwisselend programma samen te stellen. De online lezingen en workshops zijn een cadeautje van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk, want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.

Wat is er in januari te doen?


4 januari van 14.00-15.00 uur - Dansen in je eigen huiskamer
Online workshop
Docent Trudy van Velsen

Dansen? In de eigen huiskamer? Ja, dat kan! In deze online dansworkshop gaan we aan de slag met muziek en beweging thuis. De workshop is voor iedereen, en kan ook zittend meegedaan worden. Zo swingen we op een ontspannen manier het nieuwe jaar in met dansdocent Trudy van Velsen. 
Lees meer

11 januari van 14.00-15.00 uur – Zing je mee?
Online workshop

“Zing mee met 'Juf'  Rozemarijn! In deze workshop starten we met een korte warming-up van de  stem. Daarna zingen we met elkaar bekende liedjes van toen; van de Beatles tot Shaffy en van Doe maar tot Doris Day. Zingen is gezond èn is goed voor je humeur. Zing je mee?”
Lees meer

18 januari van 14.00-15.30 uur – Winter in de literatuur
Online leestafel
Docenten Joni Zwart en Jaap Tesselaar

Bevroren rivieren, ijzige koude en een dik pak sneeuw dat alles dempt. En onder dat alles roert zich al het nieuwe leven, het volgende seizoen. De winter is een jaargetijde van uitersten: hard en zacht, kil en geborgen, einde en begin. Voor schrijvers en dichters is de winter veel meer dan een dankbaar decor. Soms is de kou zelf een personage, soms zorgt ijs voor een onverwachte wending, soms heeft sneeuw een diepere betekenis.
Aan de hand van een grote stapel romans nemen Joni Zwart en Jaap Tesselaar je mee de kou in.
Lees meer

 

25 januari van 14.00-15.30 uur – Schatgraven in de poëzie
Online workshop
Docenten Joni Zwart en Jaap Tesselaar

Tijdens de Nationale Poëzieweek besteden we op maandag 25 januari volop aandacht aan gedichten. Met zevenmijlslaarzen reizen we  hinkstapsgewijs  door de wereldpoëzie, en we doen een greep in de nationale poëzieschatkist. Zoveel mogelijk windstreken en zoveel mogelijk tijden komen aan bod. Een keur aan dichters en gedichten komt langs. We maken een persoonlijke keuze uit de Nederlandstalige poëzie: Wat en wie mag je volgens ons niet missen? En volgens de deelnemers?
Lees meer

Hoe werkt het?

Bestel een gratis toegangskaart via onderstaande knop.
Je volgt de workshop of lezing thuis op je eigen computer of tablet.
Je ontvangt op de dag van de workshop rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens.
Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.
Let op, we kunnen de link alleen rechtstreeks toesturen aan degene die de kaartjes heeft besteld. Heb je zelf kaartjes besteld voor iemand anders, stuur de e-mail met de link dan door. Op de dag van de activiteit is de link ook te vinden op de website van de bibliotheek.

Hulp nodig? Je kunt altijd even bellen naar het Centrum voor de kunsten 0251- 227673 of naar de bibliotheek 0251-228591. We helpen je graag.

Winter op ’t Plein is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.