Landelijke BoekStartdag

3 juni 2023, van 11:00 tot 15:30 | Vestiging Beverwijk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

BoekStart logo

Kom op zaterdag 3 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Programma zaterdag 3 juni

Op zaterdag 3 juni vieren wij de Landelijke BoekStartdag. 

  • Van 11.00 - 11.30 uur: voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek van Beverwijk;
  • Van 11.00 - 15.00 uur staan wij op de Breestraat met groeimeters, groeiboekjes en informatie over voorlezen voor de allerkleinsten. Voor de ouder(s) is er bovendien een gebakje.

Voorlezen in de Bibliotheek van 11.00 - 11.30 uur

Een enthousiaste medewerker maakt er een feestje van: voorlezen, plaatjes kijken en benoemen en natuurlijk een taartje voor de ouder(s)!

Waarom voorlezen? Met je kindje op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je kind een leven lang plezier van heeft.

Kinderen tot 4 jaar, ouders en grootouders zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Neem daarna eens een kijkje in onze BoekStartcollectie.

Je kunt je kindje tijdens bemande openingstijden inschrijven als lid van de bibliotheek. Het lidmaatschap is gratis. Voor je baby tot 1 jaar ontvang je een BoekStartkoffertje met inhoud voor thuis. Kinderen van 1 en 2 jaar krijgen een leuk boekje cadeau. 

Voorleesboeken

Nog veel meer voorleesboeken