April

U vindt deze nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Deze maand in Vestiging Heemskerk.

De keuze van Ad Kemper

 

"Ik ben een gepensioneerde ICT-er en heb mij de afgelopen jaren vooral bezig gehouden met het opleiden van ouderen op ICT-gebied. Cursussen en lezingen over Windows, tablets en smartphones en nog veel meer. We doen dat als SeniorWeb-organisatie en doen dat in samenwerking met de Bibliotheek. Naast de computer, luister ik graag naar muziek, golf een beetje en lees ik af en toe een boek, maar eerlijk gezegd te weinig. Daar gaan we verandering in brengen!"

Dit zijn mijn tips:

 

 

De Waterman / Arthur van Schendel
Het boek leert ons wat we nu assertiviteit noemen. Gaan voor je eigen doelen.

 

 

 

 

Aanelkaar / Remco Campert en Kees van Kooten
Brieven van twee grootheden over alledaagse dingen.

 

 

 

 

Stand-up filosoof : de antwoorden René Gude / Wilma de Rek
Een boek in vraag en antwoord-stijl met antwoorden op heel veel levensvragen. Was in 2013 ‘Denker des Vaderlands’. Inmiddels helaas overleden.

 

 

 

Wat op het spel staat / Philipp Blom
Klimaatverandering, digitalisering, polarisatie. Waar gaat het heen? Een boeiende analyse. 

 

 

De revolutie van internet of things  / Willem Vermeend, Boban Vukicevic
De 4e industriële revolutie is op komst. Het zal ons leven ingrijpend veranderen. Beter om een beetje te begrijpen waar het heen gaat. Dit boek helpt daarbij. Het is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor nieuwe internetontwikkelingen en de gigantische impact op onze maatschappij en economie. Met aansprekende voorbeelden uit de praktijk maken de auteurs duidelijk dat iedereen op enigerlei wijze met IoT te maken krijgt.