december

De bibliotheek geeft iedere maand iemand 100 euro om boeken of films te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. U vindt deze nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Deze maand in vestiging Heemskerk:

De keuze van Geerke Rigtering

‘Ik ben Geerke Rigtering, 50 jaar en leerkracht op basisschool De Ark in Heemskerk. Ik was verrast dat ik gevraagd werd om boeken uit te zoeken als aanvulling op de collectie van de bibliotheek. Wat bijzonder, zo’n kans krijg je niet snel. Ik hou erg van lezen, maar maak er vaak te weinig tijd vrij voor in mijn drukke
werkweek. Het laatste boek dat ik heb gelezen is “Een klein leven” (bijzonder goed) en ik ben nu bezig in het heerlijke boek “De avonden”. Ik heb in het
afgelopen jaar echt een selectie gemaakt van mijn boeken. Wat vind ik nou echt de allermooiste of meest bijzondere boeken? Die staan bij mij thuis op een rij. De vraag naar een aanvulling op de collectie leek niet moeilijk, want ik ken veel goede en prachtige boeken. Veel van mijn topboeken heeft de bibliotheek gelukkig al, maar ik heb een mooie lijst kunnen maken.’

 

 

De verborgen geschiedenis / Donna Tartt
Ik vind dit een ongelooflijk goed boek. Het is spannend, het verhaal is intrigerend en meeslepend, het houdt je tot het einde in zijn greep. Mooie beschrijvingen en goed uitgewerkte karakters. Een verhaal over schuld, verantwoordelijkheid en vriendschap. Je blijft doorlezen in dit verhaal! Al haar boeken zijn goed, maar dit is absoluut het beste boek van Donna Tartt. Echt een must voor de bibliotheek!

 

 

 

Feest! / Arnoud Wierstra
Een leuk en aansprekend boek zonder woorden, het verhaal gaat over verschillende personages die ‘s morgens opstaan om naar hetzelfde feest te gaan. Er moet nog veel gebeuren voordat het feest kan beginnen en onderweg gebeurt er van alles. De karakters hebben allemaal een eigen plaats in het verhaal, maar komen elkaar gaandeweg het boek tegen. Het mooie is dat de leuke tekeningen uitnodigen tot het zelf verwoorden van het verhaal.

 

 

 

In liefde verbonden / Eline Rosenhart
Een prachtig boek, geschreven door mijn oud-leerlinge, ze zat in groep 5 in mijn klas. Ze schreef dit boek toen ze 16 was. Een goed uitgewerkt verhaal over discriminatie en vooroordelen, trouw en verbondenheid. Dit tegen de achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog. De karakters zijn goed uitgewerkt en het verhaal zit erg goed in elkaar. Mooie aanvulling op de collectie van de bibliotheek.

 

 

 

 

Verraad / Karin Alvtegen
Ik heb dit boek jaren geleden gelezen. Het is een spannende psychologische roman met een beklemmende sfeer. Ook omdat het verhaal vanuit verschillende personages wordt bekeken, zodat dingen steeds weer in een ander licht worden gezet. Knap geschreven en spannend tot het einde. Aanrader om te lezen!

 

 

 

 

Club Donald Duck 2 - jacht op het spook : de (on)wijze avonturen van een pechvogel / Jimmy Gownley
Mijn zoon, een echte Donald Duck fan, vroeg deel 1 op zijn verjaardag. Het boek is een leuke balans tussen een strip en een leesboek, met veel humor. Er wordt een leuke manier van schrijven gebruikt, de verteller doet namelijk mee in het verhaal. Donald Duck praat geregeld met de verteller. Ik heb deel 1 gelezen, dat was heel leuk. Deel 2 is nu ook uit en zou zeker ook deel moeten uitmaken van de bibliotheekcollectie, zodat kinderen meer van de serie kunnen lezen.

 


Voortvluchtig / Karin Alvtegen
Een pakkende misdaadroman over een dakloze vrouw, die in meerdere opzichten op de vlucht is. Ik leende dit boek jaren geleden en was erg onder de indruk van het spannende verhaal, dat goed loopt en lekker leest. Goed boek om op te nemen in de collectie van de bibliotheek.