januari

Deze maand in vestiging Beverwijk

De bibliotheek is gestart met een nieuw project: Keuze van een klant. Iedere maand geven wij iemand 100 euro om boeken te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. Je vindt deze  nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Wil je ook een keer meedoen aan de Keuze van een klant? Stuur dan een mail naar collectie@obijmond.nl.

De keuze van Etelka Schoonbergen

 

“Ik ben opgegroeid in een huis vol boeken, heerlijk! Lezen betekent voor mij je even helemaal terugtrekken en opgaan in een andere wereld. Maar ik kan me ook uren vermaken met het lezen en doorbladeren van hobbyboeken.
Ik werk nu een jaar als gastvrouw bij de bibliotheek, locatie Beverwijk, en ik vind het heerlijk om weer omgeven te worden door al die boeken en mensen die graag lezen.
Ik vond het best lastig om een keuze te maken, maar volgens mij heb ik vier toppers gevonden, waaronder een geweldige dvd.”

 

 

De keuze van Etelka Schoonbergen:

 

Engelen vallen langzaam / Karl Ove Knausgård

Prachtig boek, een paar jaar geleden in één adem uitgelezen. Toen ik een jaar geleden als gastvrouw begon, wilde ik het lenen, maar het was niet aanwezig. De keuze voor dit boek was dan ook niet moeilijk. Ik ga me niet wagen aan een recensie, dat vind ik te ingewikkeld en ik ben bang dat ik niet over kan brengen hoe mooi en meeslepend het is. Hiervoor verwijs ik graag door naar het internet. Ik ga het zeker nog een keer lezen!

 

 

 

 

Wad : overleven op de grens van water en land / Ruben Smit (DVD)

Prachtige beelden in deze natuurfilm over het leven op en rond de Waddeneilanden. Meeslepend als een speelfilm, ook zeker door de muziek die de beelden begeleidt.

 

 

 

 

 

Mijn Toscane : recepten - cuisine - landschappen / Lorenza de' Medici 

Afgelopen oktober was ik op vakantie in Toscane en ik werd op slag verliefd op het landschap, de mensen en het eten. Dit boek met prachtige foto's en heerlijke recepten is voor mij ideaal om in gedachten weer even terug te gaan. En zeker een aanrader voor mensen die van plan zijn om Toscane te gaan ontdekken.

 

 

Delicious paintings : Tjalf Sparnaay

Geweldige kunstenaar, Tjalf Sparnaay. Een autodidact, megarealist. Je kunt het mooi vinden of niet, kunst blijft subjectief, maar het is niet te ontkennen dat het ongelooflijk knap is wat deze man op het doek krijgt.
Met als hobby's schilderen en eten, kon dit boek niet ontbreken aan mijn keuze!