Maart

Deze maand in vestiging Beverwijk

In het kader van het project Keuze van een klant geven wij maandelijks 100 euro aan iemand om boeken of films te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. Deze nieuwe titels zijn te vinden bij de Binnenkomers in de bibliotheek.
Ook een keer meedoen aan de Keuze van een klant? Stuur dan een mail naar collectie@obijmond.nl.

De keuze van John Mueters

“Mijn naam is John Mueters. Ik ben 57 jaar en woon al 44 jaar in Beverwijk. Vanaf mijn 15e jaar ben ik lid van de bibliotheek. Op mijn 16e jaar moest ik voor het vak Nederlands op school twaalf boeken lezen. Vanaf dat moment is het lezen van boeken een hobby van me geworden. Om te voorkomen dat ik boeken dubbel zou lezen, ben ik meteen begonnen met het opschrijven van de titels nadat ik een boek uit had. Momenteel sta ik op het punt om aan mijn 1516e boek te beginnen.
Op verzoek van twee medewerksters van de bibliotheek zal ik een aantal boeken of dvd’s uitzoeken die niet in de bibliotheek van Beverwijk te vinden zijn. Hiervoor is mij € 100,- ter beschikking gesteld. Als fervent bibliotheekbezoeker keek ik elke maand naar de keuze die mijn voorgangers maakten qua boek-/dvd-keuze en toen ik zelf werd gevraagd, hoefde ik dan ook geen moment na te denken om hier ja op te zeggen. Hieronder kan iedereen mijn keuze lezen.”

 

 

 

Runaway train (DVD)
Deze film komt uit de jaren 80 en ik kreeg er kippenvel van. Eenvoudig verhaal; twee mensen ontsnappen uit de gevangenis en proberen via een trein verder weg te komen. Vooral de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, vond ik werkelijk prachtig (een winters Canada) en het eind van de film zal ik echt NOOIT vergeten… Wat een prachtige beelden waren dat!!!! 

 

De AFC'ers / J.B. Schuil
Dit is een jeugdboek van J.B. Schuil. Avonturen van twee jongens uit Borneo die in Nederland naar de HBS gaan en dan allerlei avonturen beleven. Alle boeken van deze schrijver vond ik zeer relaxed en spannend om te lezen. Ondanks mijn leeftijd mag ik nog weleens boeken lezen die uit mijn eigen jeugd komen. Ik heb zelfs de hobby om soms hele reeksen van schrijvers te kopen op allerlei boekenmarkten. Momenteel heb ik alle boeken van Winnetou en Oud Shatterhand (Karl May) en alles van de Bob Evers-serie (Willy v.d. Heide).

 

 

 

Tell me who I am : sometimes it’s safer not to know / Alex and Marcus Lewis
Dit boek is geschreven door de gebroeders Alex & Marcus Lewis. Ik heb het nog niet gelezen, maar van dit boek is een documentaire gemaakt die op Netflix is te zien. Prachtig intens verhaal van twee broers waarvan er één in zijn jeugd een ongeluk heeft gehad en daardoor grotendeels zijn geheugen kwijt is geraakt. Hij vroeg zijn broer steeds om te vertellen hoe hij was in zijn jeugd en wat er allemaal is gebeurd en dat deed zijn broer ook. Later bleek dat die verhalen niet geheel op waarheid waren gebaseerd omdat de waarheid schokkend was. Uiteindelijk is deze wel verteld door de broer en dat bleek voor beiden een ware verlossing.

 

 

The sixteenth round : from number 1 contender to number 45472 / Rubin “Hurricane” Carter

Autobiografie van Rubin Carter. Verhaal van een bokser die veroordeeld wordt voor medeplichtigheid aan moord. Later blijkt dit ten onrechte te zijn en komt hij vrij. Zijn leven daarna wijdt hij aan het opkomen voor mensen die ten onrechte vast zitten. Boek heb ik nog niet gelezen, maar de verfilming van het boek was werkelijk prachtig met een fenomenale hoofdrol voor Denzel Washington.