oktober - Bastiaan

De bibliotheek geeft iedere maand iemand 100 euro om boeken of films te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. Je vindt deze nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Deze maand in vestiging Beverwijk:

De keuze van Bastiaan

Dat ik van lezen houd, hoef ik jullie natuurlijk niet meer te vertellen. Nadat ik anderhalf jaar kinderdirecteur was van de bibliotheek IJmond Noord heb ik mijn taak overgedragen aan Kaya. Ik vind het ontzettend leuk dat ik deze maand boeken uit mocht zoeken en ik hoop dan ook dat jullie ze met veel plezier zullen lezen.

Ik lees graag boeken over de Tweede Wereldoorlog. Bij mijn keuze ben ik dan ook op zoek gegaan naar oude en nieuwe boeken over die periode. Ik vind het interessant om te lezen wat er in Nederland allemaal is gebeurd tijdens WO II. Deze boeken gaan over die tijd:

 

 

 

 

Oorlog in Oosterbeek / Jan van Reenen

 

 

 


Tweestrijd / Paul Dowswell

Een boek dat net is uitgekomen, is Tweestrijd van Paul Dowswell. In dit boek gaat het over de V2 raketten die worden afgevuurd richting Engeland. Ik las het
volgende over het boek wat mij nieuwsgierig maakte: Een razend spannend oorlogsverhaal over een jonge verzetsstrijder in Nederland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Snuf de hond in oorlogstijd, Snuf de hond en de jacht op vliegende Volckert en Snuf de hond en het spoorslot

De boeken van Snuf de Hond heb ik al met plezier gelezen. Nu heb ik voor jullie ook drie films uitgezocht over Snuf. Ik ben benieuwd of de films net zo spannend zijn als de boeken.

 

 

 

De Sionsbende en de vazendief / Rien van den Berg

Boeken waarin een groep kinderen op onderzoek uitgaan als een groep detectives spreken mij ook altijd aan. Ik heb daarom een voor mij ook nieuwe serie uitgekozen, namelijk van de Sionsbende. Er zijn twee delen: de Sionsbende en de vazendief en de Sionsbende en de ondergrondse gangen. Het laatste boek is vers van de pers!

 

Verdoofd / Hans Mijnders

Voor de kinderen van 12 tot 16 jaar heb ik het boek Verdoofd van Hans Mijnders uitgekozen. De ondertitel is: wat doe je als je leven een chaos is? De hoofdpersoon komt bij een straatbende terecht, nadat hij slecht nieuws heeft gehoord over zijn zieke oma. Wat ik interessant vind, is dat het boek is gebaseerd op de autobranden in Gouda in 2019.

 

Prutsers en Pechvogels / Tosca Menten en Jozua Douglas

Tot slot heb ik voor jullie het boek Prutsers en Pechvogels gekozen van Tosca Menten en Jozua Douglas. Deze twee bekende schrijvers hebben al zoveel grappige boeken geschreven, waardoor ik verwacht dat ook dit boek weer een feestje zal zijn om te lezen.

 

De komende weken kan ik weer vooruit en ik hoop jullie ook snel te zien in de bibliotheek!

Groetjes van Bastiaan