oktober - Kaya

De bibliotheek geeft iedere maand iemand 100 euro om boeken of films te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. Je vindt deze nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Deze maand in vestiging Heemskerk:

De keuze van Kaya. Zij is sinds 2020 kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord.

Hoi ik ben Kaya. Ik ben 9 jaar oud en zit in groep 6. Ik heb ook nog een zusje van 5 jaar en die zit in groep 2. Ik ben dol op lezen en voorlezen.
Mijn lievelingsboeken zijn Matilda en Ronja de roversdochter. Ik ben ook dol op strips zoals Suske en Wiske en Donald Duck. Mijn verdere hobby’s zijn skaten,schaatsen, tekenen en legoën. Voordat de juf over de kinderdirecteur van de bieb vertelde wist ik niet dat het bestond. Daarom is een van mijn ideeën een zichtbare plek voor kinderen op de voorpagina van de website van de bieb. Ik heb nog meer ideeën maar die houd ik nog even geheim. En als jij ook een idee hebt dan hoor ik dat graag.

 

De Drakenberg / Paul van Loon
Dit boek heb ik gekozen omdat ik in groep 3 heel dol was op de avonturen van Dolfje weerwolfje en zijn vriendjes Timmie en Noura.
Het 1e verhaal begint als Dolfje 7 jaar wordt en dat werd ik toen ook. Nog steeds als er een nieuw boek uit komt, vind ik het leuk om over zijn spannende avonturen te lezen.

 

 

 

 

 

Rotkat / Janneke Schotveld
Ik ben nieuwsgierig naar dit boek omdat we een sprookjesboek van de schrijfster in huis hebben. Hebben. Het boek heet het Kattenmannetje en mijn zusje is er dol op, en ik ook. Deze heb ik  dus ook voor mijn zusje gekozen.

 

 

 

 

Guinness world records 2021

Omdat ik het heel grappig vind om te zien wat voor records die mensen maken,verzinnen. Bijvoorbeeld: de meeste kranten verscheuren in 1 minuut. Of de grootste lego-caravan van 215.158 steentjes.

 

 

 

 

De Gorgels en toen? / Jochem Myjer

We hebben een luisterboek van het eerste boek. Echt heel grappig en spannend. Dus werd ik meteen nieuwsgierig toen ik dit boek zag. Met dit boek kun je de geschiedenis van je eigen familie ontdekken en er staan 2 nieuwe verhalen van de gorgels in!

 

 

 

 

Spekkie en Sproet en de verborgen code / Vivian den Hollander
Omdat ik erg van mysteries hou. Spekkie en Sproet lossen samen mysteries op. Spekkie heeft een speciaal handboekje waarin ze allemaal notities schrijft over hoe het allemaal zit. Sproet moet Spekkie heel vaak redden en dat is niet zo makkelijk. Van dit boek krijg je helemaal zin om zelf te speuren.