oktober

Deze maand in vestiging Heemskerk:

De keuze van Miranda Hoeben

 

“Ik ben één van de gastvrouwen van de bibliotheek. Ik werk als vrijwilliger op locatie Heemskerk en vanaf begin dit jaar ook op locatie Beverwijk. Er zijn twee dingen waar ik niet buiten kan en dat zijn boeken en muziek. Vandaar dus voor mij een logische keuze dat ik gastvrouw werd in de bibliotheek.
Elk jaar bezoek ik de uitmarkt in Amsterdam. Van alle boeken die ik heb uitgezocht waren daar lezingen van de auteurs bij te wonen. Omdat de bibliotheek deze boeken nog niet in de collectie had opgenomen heb ik deze geselecteerd.”

 

 

De keuze van Miranda:

 

Golden Earring in 50 songs : biografie van een band / Maarten Steenmeijer
Al heel lang volg ik deze jongens. Regelmatig zien we elkaar nog en eigenlijk verveeld het nooit. Maarten Steenmeijer heeft van de vele songs er 50 geselecteerd. Een muzikale reis door alle levensfases van Golden Earring.

 

 

 

 

 

 

De geesten / Yves Petry
Petry schrikt er niet voor terug verontrustende thema’s aan te pakken. In de geesten gaat hij een stap verder en duikt in de drijfveren van de individuele hulpverlener met de kernvragen: Waarom willen we graag goed doen en wat willen we daarmee aan onszelf of de ander bewijzen?

 

 

 

 

 

Een dagje in de stad / Ru de Groen
Watersnoodramp 1953. De sfeer van die periode wordt doeltreffend neer gezet.

 

 

 

 

 

 

Nicolas en de verdwijning van de wereld : roman / Anne Eekhout
Wat het einde van de wereld doet met de samenleving en wat voor effect dit heeft op het individu. Toen ik de titel zag dacht ik eerst dat het een jeugdboek was. Maar het is een roman. Verteld in een ik-vorm. Het zorgt ervoor dat je blijft lezen en wilt weten wat er gebeurt met Nicolas en de rest van de wereld.