september

De bibliotheek geeft iedere maand iemand 100 euro om boeken of films te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. U vindt deze nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Deze maand in vestiging Beverwijk:

De keuze van Michel Post:

‘Als regelmatige bezoeker van de bibliotheek vind ik het het leukst om bij de aanwinsten te kijken. Altijd is er wel iets wat interessant lijkt en de moeite van het proberen waard is. Zo leer je iedere keer weer wat nieuws. Kom je andere schrijvers tegen. Andere schrijfstijlen. En dat hoeft niet perse hoogstaande literatuur te zijn. Tenslotte lees je voor je ontspanning.
Voordeel bij de bibliotheek is ook: is het niks, dan ben je vlug klaar. Je levert het gewoon weer in. En met het huidige grote abonnement hoef je niet al snel weer terug om de boel in te leveren.
Een keuze maken die niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen interessant is, is best wel lastig. Toch kwam ik er nog vrij snel uit.
Veel leesplezier.’

 


De muur 69 - Parijs is nog heel ver
Het laatste deel uit de reeks van het wielertijdschrift waaraan menig bekend wieler-enthousiast zijn schijfkunsten heeft verleend.
Hoewel wielerboeken steeds populairder worden, ligt er van deze reeks nog niks in onze bibliotheek.
Hoe onzeker de wielerkalender van dit jaar ook is. De Muur is er wel.

 

 

 


Het gele teken / Edgar Pierre Jacobs
Ook stripboeken horen bij het lezen.
Eén van de bekendste albums onder de strips is “Het Gele Teken”.
Waarom zou je als stripboekhandel je toko naar dit boek vernoemen?
Ga het vragen in Hoorn!

 

 

 

 

 

Voetbal als oorlog / Simon Kuper 
Simon Kuper schreef regelmatig voor Hard Gras, het literaire voetbaltijdschrift. In dit boek beschrijft hij de rivaliteit tussen verschillende clubs, dan wel landen.
Publiek was welkom. Of de sfeer altijd goed was is wat anders.

 

 

 

 

 

Circus Mikkenie / Havank
Bekende Nederlandse schrijver die voor mij een schitterende schrijfstijl hanteert. Tomas Ross, die ook twee titels heeft geschreven komt hier bij lange na niet in de buurt.
Dit boek gekozen omdat het zich afspeelt in Nederland. Maar eigenlijk kan je elke titel wel nemen.

 

 

 

 

 

Gödel,Escher, Bach : een eeuwige gouden band / Douglas R. Hofstadter
Wat hebben een wiskundige, een graficus en een componist met elkaar gemeen? Escher kennen we van zijn etsen die geen begin of einde kennen. Ook bij Bach kennen we herhaling. Wat Hofstadter er van maakt is stevige kost, maar wel zeer onderhoudend.