Word jij onze nieuwe kinderdirecteur?

Wie zoeken wij?

- Je zit nu in groep 5, 6 of 7.
- Je staat graag in de schijnwerpers.
- Je houdt van lezen en komt graag in de bibliotheek.
- Je vindt het leuk om mee te denken over activiteiten in de bibliotheek.

Wat doet de kinderdirecteur?
Het werk van de kinderdirecteur is heel afwisselend. Je mag
vloggen of schrijven voor de site, je speelt een belangrijke rol tijdens
activiteiten rond de Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen en je werkt samen met de bibliotheek jouw ideeën voor activiteiten uit!

Wil jij kinderdirecteur worden?
Vertel of laat in een filmpje zien waarom jij graag kinderdirecteur wilt zijn. Stuur je filmpje vóór 13 juni op en wie weet start jij in september als onze nieuwe kinderdirecteur!
Verstuur je filmpje (bij voorkeur via WeTransfer) naar kinderdirecteur@obijmond.nl.
Vermeld behalve je naam en adres ook je leeftijd en op welke school je zit.

Tip: Heb je thuis geen apparatuur om een filmpje te maken, dan kun je hiervoor ook terecht op de 100-talenten-jeugdafdeling van de bibliotheekvestiging in Beverwijk.

Hoe gaat het verder?
In de tweede helft van juni nodigen we drie kinderen uit voor een gesprek (met o.a. de huidige kinderdirecteur). Daarna beslissen we wie de nieuwe kinderdirecteur wordt die in september start. Je bent kinderdirecteur voor (in overleg) een tot twee schooljaren.

Voorwaarden
- Om te solliciteren naar de baan van kinderdirecteur heb je toestemming van je ouders nodig.
- De bibliotheek gaat discreet om met de contactgegevens van alle inzenders. De naam en leeftijd van de winnaar zullen worden gecommuniceerd in uitingen over dit project.

Heb je vragen over de functie van kinderdirecteur of de sollicitatieprocedure?

Mail deze dan naar kinderdirecteur@obijmond.nl.

Kinderdirecteur Kaya

Hoi ik ben Kaya. Ik ben 10 jaar oud en zit in groep 7. Ik heb ook nog een zusje van 6 jaar en die zit in groep 3. Ik ben dol op lezen en voorlezen.

Mijn lievelingsboeken zijn Matilda en Ronja de roversdochter. Ik ben ook dol op strips zoals Suske en Wiske en Donald Duck. Mijn verdere hobby’s zijn skaten, schaatsen, tekenen en legoën. Voordat de juf over de kinderdirecteur van de bieb vertelde wist ik niet dat het bestond. Daarom is een van mijn ideeën een zichtbare plek voor kinderen op de voorpagina van de website van de bieb. Ik heb nog meer ideeën maar die houd ik nog even geheim. En als jij ook een idee hebt dan hoor ik dat graag.

Wat doe ik allemaal als kinderdirecteur?

Door de lockdown gingen er helaas een aantal plannen niet door. Maar ja, daar had iedereen last van. Gelukkig heb ik de afgelopen maanden toch een aantal leuke dingen gedaan. Zo heb ik in de zomer een filmpje opgenomen voor de zomerleesbingo. De winnaar van de Zomerleesbingo-fotowedstrijd kiezen was ook leuk. Vooral om al die gekke foto’s te zien. Er werd op de gekste plekken gelezen. De winnaar van de wedstrijd was trouwens Isabel. Dat kun je zien op Insta en Facebook van de bieb.
Ik vond het ook leuk om mee te werken aan de opening van de vernieuwde bieb in Beverwijk. Daar stond de slimme inleverkast en wat ik daaraan cool vond was dat als je er een boek inzette dat die dan gelijk is ingeleverd. Maar het leukste vond ik het openen van het Kinderboekenweekfeest samen met de nieuwe directeur, Petra. Waarbij we raad wie is de directeur deden. Maar eigenlijk waren we allebei directeur!
Wat ik nog zou willen doen is nog een schrijver interviewen en dan zit ik te denken aan Jozua Douglas!?

Interview met kinderboekenschrijver Janneke Schotveld

Favoriete boeken van de kinderdirecteur Kaya

Bekijk mijn sollicitatiefilmpje