Kinderdirecteur

Kinderdirecteur Kaya is begonnen!

Zaterdag 19 september vond de inhuldiging plaats van de nieuwe kinderdirecteur Kaya Vlegels.

We namen feestelijk afscheid van Bastiaan als kinderdirecteur. Samen moesten zij op zoek naar hun fototaart door middel van een speurtocht op de jeugdafdeling.
Daarna volgde het officiële moment waarop Bastiaan de sjerp bij de nieuwe kinderdirecteur omdeed en zij sneden zelf hun taart aan.
De eerste taak van Kaya en de laatste taak van Bastiaan is “Keuze van een klant” waarbij zij allebei voor 100 euro aan boeken aan mogen schaffen voor de collectie. In de maand oktober lees je welke boeken zij hebben gekozen en waarom, of je bekijkt hun collectie in de bibliotheek.  

Kinderdirecteur Kaya

Hoi ik ben Kaya. Ik ben 9 jaar oud en zit in groep 6. Ik heb ook nog een zusje van 5 jaar en die zit in groep 2. Ik ben dol op lezen en voorlezen.

Mijn lievelingsboeken zijn Matilda en Ronja de roversdochter. Ik ben ook dol op strips zoals Suske en Wiske en Donald Duck. Mijn verdere hobby’s zijn skaten,schaatsen, tekenen en legoën. Voordat de juf over de kinderdirecteur van de bieb vertelde wist ik niet dat het bestond. Daarom is een van mijn ideeën een zichtbare plek voor kinderen op de voorpagina van de website van de bieb. Ik heb nog meer ideeën maar die houd ik nog even geheim. En als jij ook een idee hebt dan hoor ik dat graag.

Bekijk mijn sollicitatiefilmpje

Wat deed de vorige kinderdirecteur tijdens de coronacrisis?

Verveelt hij zich?

Tja, hij verveelt zich natuurlijk een beetje nu hij niet naar school kan vanwege de coronacrisis. Net als jij misschien?

Gelukkig kan hij wel veel lezen! Hij geeft o.a. boekentips én tips voor ouders over wat zij wel en niet moeten doen.

Favoriete boeken van de vorige kinderdirecteur Bastiaan