Minecraft challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord-Holland? Dan hebben wij een geweldige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraft Challenge van de Bibliotheek. Doe je mee?

We geven jullie iedere maand een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Klaar met bouwen?

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar biebbouwers@probiblio.nl en geef je naam, leeftijd en woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit en deze wint een prijs!

Challenge #13: Bouw een megarobot! (insturen voor 21 juni 2021)

Kolonel van Son van de vereniging der Aardse Strijdkrachten roept de hulp van de BiebBouwers in! De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen. Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt de BiebBouwers die te bouwen. In Minecraft natuurlijk! Deze opdracht gaat ook over het maken van nepnieuws.

De instructievideo bij challenge #13