SchoolWise: complete en kindvriendelijke portal voor de schoolbibliotheek!

SchoolWise is een compleet en eigentijds systeem voor het beheren en zichtbaar maken van de eigen schoolbibliotheek. Het biedt de mogelijkheid om kinderen in contact te brengen met leesboeken en betrouwbare informatie.

Onderdeel van de Bibliotheek op School

SchoolWise is een belangrijk onderdeel van de Bibliotheek op School, de landelijke aanpak waarin bibliotheek en school structureel samenwerken op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Binnen dit concept worden inspanningen op het gebied van leesbevordering gemeten via de Monitor. De gegevens uit schoolWise kunnen op een eenvoudige manier worden ingevoerd in deze Monitor. Een unieke mogelijk om het leesgedrag, leesmotivatie en leengedrag van leerlingen in kaart te brengen!  

SchoolWise is modern en veelzijdig en sluit volledig aan bij de belevingswereld en vaardigheden van de huidige generatie leerlingen, een generatie die opgroeit met digitale media en internet.  

Meer informatie!

Hier vind je een link naar de demoversie of klik op onderstaande afbeelding. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn hetzelfde. Voor leerlingen: cora789 en voor docenten: juffie03  

Demo SchoolWise

Wat kan je allemaal op de website van SchoolWise (SchoolWise portal)?

 • Zoekmachine: 
  In de zoekmachine van de SchoolWise Portal kunnen leerlingen boeken, websites en filmpjes opzoeken. Alle resultaten worden overzichtelijk gepresenteerd, waarbij zichtbaar is of een boek aanwezig is. Alle websites waarnaar SchoolWise verwijst zijn betrouwbaar, veilig én kindvriendelijk. Ideaal dus om te gebruiken bij het maken van werkstukken en spreekbeurten.
 • Kijk in de kast:
  Via ‘Kijk in de kast’ kunnen leerlingen virtueel in de kast neuzen. Ze kunnen bijvoorbeeld zien welke boeken er allemaal voor hun leeftijd geschikt zijn of welke strips er zijn. Ze kunnen zo’n kast in willekeurige volgorde doorbladeren, maar ze kunnen ook zien wat er het meest wordt uitgeleend of wat de nieuwste titels zijn.
 • Snuffelen:
  Bij ‘Snuffelen’ vind je boeken op onderwerp: verhalend én informatief. Handig voor werkstukken en spreekbeurten, maar ook leuk om gewoon te lezen.
 • Toppers:
  Bekijk bij de Toppers de titels die het populairst zijn per groep.
 • Leeslog:
  Leerlingen kunnen zien welke boeken ze (eerder) geleend hebben. Zo kunnen ze een boek eenvoudig terugvinden om er een leeslog van te maken. In het leeslog geven leerlingen kort aan wat ze van een boek vinden. Dat doen ze door sterren te geven en door steekwoorden te kiezen die bij het boek passen. 
 • Verlanglijst:
  Een leuk boek gevonden, maar het is uitgeleend? Zet het op je verlanglijst! De volgende keer dat de leerling inlogt bij de SchoolWise Portal kan via 'Mijn gegevens' de verlanglijst op worden gezocht om te zien welke boeken hij/zij graag eens wilde lenen.

Voor de leerkracht

Het Docentmenu van de SchoolWise Portal biedt handige mogelijkheden om als leerkracht het lees- en leengedrag van leerlingen te monitoren. Wil je nakijken welke boeken nog ingeleverd moeten worden? Of wil je weten wat voor soort boeken jouw leerlingen lezen? Via het Docentmenu is dit eenvoudig op te zoeken.