Speciaal voor ouders

Boekstart

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Wie zijn/haar baby komt aangeven bij de gemeente ontvangt een brief van de burgemeester waarin de ouders worden geattendeerd op BoekStart. Met de waardebon die hierbij verstrekt wordt kunnen ouders hun baby inschrijven bij de bibliotheek. Hier ontvangen ze een leuk BoekStartkoffertje met inhoud.

Tijdens het 3-maanden-gesprek op het consultatiebureau worden de ouders nog een keer geattendeerd op BoekStart. Wie nog niet in de bibliotheek is geweest, wordt tijdens het 7-maanden-gesprek over taalontwikkeling voor het laatst op BoekStart attent gemaakt.

Ouders die al een baby van nog geen jaar hebben en op een andere manier zijn geattendeerd op BoekStart zijn ook van harte welkom bij Bibliotheek IJmond Noord. Na inschrijving worden zij door deskundige medewerkers ingelicht over de babycollectie en de mogelijkheden van het koffertje. Lidmaatschap is gratis.

Wanneer je baby al 1 of 2 jaar is, kun je je kindje gratis lid maken van de bibliotheek. Je krijgt een leuk boekje cadeau zolang de voorraad strekt.

Voor nog meer informatie en kortingsbonnen, zie www.boekstart.nl.

Veilig internetten

Internetafspraken voor thuis: Internetafspraken.