De VoorleesBV

Voorlezen prikkelt de taalontwikkeling van kinderen, vergroot hun woordenschat en het plezier in taal. Kinderen met een taalachterstand in de leeftijd van 1 tot 4 jaar worden 18 weken lang eenmaal per week een uur thuis voorgelezen door een vrijwilliger.jaar 

De VoorleesBV laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met voorlezen en boekjes. De voorlezer geeft samen met de ouders het voorleesritueel een blijvend plekje in het gezin.

Aanmelden als gezin

Gezinnen uit Beverwijk en Wijk aan Zee met één of meerdere kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar kunnen zich aanmelden.

Meedoen is leuk en leerzaam voor ouder en kind en het is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Na aanmelding neemt de medewerker contact op met het gezin om een intakemoment af te spreken.

Word vrijwilliger!

Een voorlezer komt 18 weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken, door voor te lezen, samen een liedje te zingen of een taalspelletje te doen. Samen met het gezin brengen zij een bezoek aan de bibliotheek.

Wil je meer lezen over hoe het is om voorlezer te zijn, wat je precies doet en waarom het waardevol kan zijn? Lees hier het interview met voorleesvrijwilliger Kitty Rietman.

Meer weten of aanmelden?


Neem contact op met medewerker Floor Braber:

T 06 19404663
E VoorleesBV@obijmond.nl