De VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

Help je graag kinderen die moeite hebben met taal? Word voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress!

De VoorleesExpress ondersteunt Beverwijkse gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal door middel van voorlezen en taalspelletjes. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit en ontwikkelen ze hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze, samen met hun ouder(s), hoe leuk (voor)lezen is. Ben je 18 jaar en ouder en heb je interesse, meld je dan aan als VoorleesExpress vrijwilliger.

Wat doet een voorlezer?

  • Wekelijks voorlezen: Als voorlezer lees je wekelijks (20 weken, 1 uur per week) voor aan kinderen met een taalachterstand bij hen thuis.
  • Kennismaking met taal: Als voorlezer laat je kinderen en hun ouders kennismaken met interactief voorlezen, boeken en taalspelletjes.
  • Begeleiding:  Vooraf krijg je een training en daarnaast is er regelmatig gelegenheid om met andere  voorleesvrijwilligers in gesprek te gaan en tips en ervaringen uit te wisselen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie, neem dan contact op met Floor Braber, projectleider VoorleesExpress van Bibliotheek IJmond Noord: voorleesexpress@obijmond.nl