De VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

Lijkt het je leuk om een kind te ondersteunen met taal? Met een uur per week kun jij al bijdragen aan zijn of haar taalontwikkeling.

De VoorleesExpress ondersteunt Beverwijkse gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal door middel van voorlezen en taalspelletjes. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit en ontwikkelen ze hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze, samen met hun ouder(s), hoe leuk (voor)lezen is. 

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress geef je een kind met een taalachterstand extra aandacht. Je spreekt twintig keer af met een vast gezin op een samen af te spreken dag en tijd. Dat kan bij hen thuis, in de bibliotheek of online. Samen met de ouders ga je op zoek naar leuke manieren om de taalontwikkeling te stimuleren.

Ben je 18 jaar of ouder en heb je interesse, meld je dan aan als VoorleesExpress-vrijwilliger.

Meld je aan als voorlezer

Wat doet een voorlezer?

  • Wekelijks voorlezen: Als voorlezer lees je kinderen met een taalachterstand bij hen thuis wekelijks (20 weken, 1 uur per week) voor.
  • Kennismaking met taal: Als voorlezer laat je kinderen en hun ouders kennismaken met interactief voorlezen, boeken en taalspelletjes.
  • Begeleiding: Vooraf krijg je een training. Ook is er regelmatig gelegenheid om met andere voorleesvrijwilligers in gesprek te gaan en tips en ervaringen uit te wisselen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie, mail dan naar: voorleesexpress@obijmond.nl