Onderwijs

Het vergroten van leesplezier en digitale geletterheid bij kinderen.
Daar werken we aan, samen met scholen, kinderopvang en ouders. 


Superboek, speciaal voor jeugd & jongeren!

Passend Lezen heeft een collectie voor jeugd en jongeren. Deze vind je via Superboek! De leukste en nieuwste boeken in audio, braille of Jumboletter. Handig ingedeeld op leeftijd. Zo duik je in een collectie van ruim 15.000 gesproken boeken, 100 hoorspelen, 20 tijdschriften en meer dan 3.700 boeken in braille. Van Jip en Janneke, Mees Kees tot aan Dummie de Mummie, Divergent, Julius Zebra en Kidsweek. Het is allemaal te vinden in een leesvorm naar keuze. Oók als je boeken wilt lezen voor school!

Naar Superboek


Voor- en vroegschools

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen versterkt de band met kinderen. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen. 

Voor- en vroegschools

Basisonderwijs

Wij willen ieder kind dezelfde kansen bieden door alle kinderen aan het lezen te krijgen. Leesplezier staat hierbij voorop. Want wie plezier heeft in lezen, leest veel en leert daardoor beter en sneller.

Basisonderwijs

Voortgezet onderwijs

Taalvaardigheid is geen overbodige luxe. Met de bewezen programma's van de Bibliotheek, ook voor het voortgezet onderwijs, houden leerlingen het plezier in lezen zo lang mogelijk vast. 

Voortgezet onderwijs

Tips voor veilig internetten

Als ouder, leerkracht of pedagogisch professional wil je er alles aan doen om kinderen veilig te houden. Online is dat nog best een uitdaging: de ontwikkelingen gaan razendsnel en dat is vaak lastig bij te benen. In dit dossier bespreken we manieren om kinderen bescherming te bieden terwijl ze gebruikmaken van het internet

Lees meer

Jeugdactiviteiten in de Bibliotheek

Alle activiteiten

Happy Homework

Bibliotheek IJmond Noord biedt in alle vestigingen en in een rustige en informatierijke omgeving huiswerkbegeleiding en ondersteuning bij rekenen en taal aan.

Lees meer over bijles in de bieb

Welkom bij de Jeugdbibliotheek

Hier vind je alles rondom lezen en leren. Of je nu leuke boeken zoekt, of meer wilt weten over een bepaald onderwerp, Jeugdbibliotheek heeft het allemaal!

Bekijk de online jeugdbieb