Taalaanbod in de omgeving

In deze regio zijn er diverse instanties en organisaties die activiteiten aanbieden op het gebied van taal.

Ken je iemand die interesse heeft in een cursus leren lezen en schrijven voor volwassenen? Met de Taalzoeker zie je alle cursussen in de buurt.

De Taalzoeker is een simpele, handige website die iedereen kan gebruiken om alle taalcursussen in de buurt te vinden. Je vindt er een overzicht van alle scholingsmogelijkheden in Nederland op het gebied van basisvaardigheden, waaronder lezen en schrijven, rekenen en werken met de computer. Goed leren lezen en schrijven ligt dankzij de Taalzoeker voor iedereen binnen handbereik.

Voor wie is Taalzoeker bedoeld?

De Taalzoeker is bedoeld voor de ‘doorverwijzer’. Dit is een familielid, vriend, kennis of collega van iemand die beter wil leren lezen en schrijven. Maar het kan bijvoorbeeld ook een baliemedewerker zijn. Met behulp van de Taalwijzer breng je iemand op eenvoudige wijze in contact met de cursus die het beste aansluit bij wat hij of zij wil leren. De Taalzoeker bevat cursussen lezen, schrijven, spreken, luisteren, rekenen en digitale vaardigheden van zowel formele als non-formele aanbieders. Ook kun je zoeken naar een geschikte inburgeringscursus. Op basis van adresgegevens zie je eenvoudig welke cursus het dichtst in de buurt is.

Ga naar de Taalzoeker