Samen lezen is leuker

Lezen is leuker in een leeskring! Deelnemers aan een leeskring zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken. Zo kun je je interesse in literatuur en schrijvers op een leerzame en gezellige manier delen met anderen.

Leeskringkoffers

Bibliotheek IJmond Noord ondersteunt leeskringen met de zogenaamde 'Leeskringkoffer'. Deze koffer bevat zeven exemplaren van hetzelfde boek en een map met achtergrondinformatie.

Voordelen: je hebt geen aanschaf kosten, je hebt een langer uitleentermijn, je krijgt interessante achtergrondinformatie én je bent duurzaam bezig!

- De huurprijs bedraagt € 17,00 per koffer.
- De koffer is te leen voor 6 weken.

Boekenlijst 2021- 2022

De boekenlijst voor de leeskring is gevarieerd en bevat zowel actuele titels als klassiekers. Elke leeskring heeft nu eenmaal haar eigen ideeën, haar eigen traditie en haar eigen wensen! De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. De boekenlijst van 2021/2022 vind je hier.

Aanmelden

Gebruik het aanmeldings- en reserveringsformulier om een leeskring aan te melden en een leeskringkoffer aan te vragen!

Geef aan welke titels je wilt lenen. Je noteert in ieder geval 20 titels, ook als de leeskring minder titels wilt lezen. De lijst mag maximaal 5 van de allernieuwste titels bevatten. We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van de leeskring op basis van beschikbaarheid. Stuur het formulier digitaal naar ons op via dit e-mailadres of lever het formulier in bij de balie van vestiging Beverwijk of Heemskerk.

Vragen?

Voor vragen over leeskringen kun je contact opnemen met Canan Yagmur