Samen lezen is leuker

Lezen is leuker in een leeskring! Je kunt je interesse in literatuur en schrijvers delen met anderen. Deelnemers aan een leeskring zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken.

Leeskringkoffer
De bibliotheek ondersteunt leeskringen door van één boek meerdere exemplaren te leveren. Leeskringen kunnen daarvoor gebruik maken van de leeskringkoffers. Deze koffers bevatten 7 exemplaren van hetzelfde boek en een map met achtergrondinformatie. De koffer is te leen voor 6 weken. De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op een speciale boekenlijst. Deze lijst is gevarieerd samengesteld en bevat zowel actuele titels als klassiekers. De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. 

De alleen digitaal beschikbare Boekenlijst voor Leeskringen 2020-2021 (pdf) kun je hier inzien en eventueel afdrukken. 

Hoe werkt het?
Geef aan welke titels je wilt lenen. Je noteert in ieder geval 20 titels, ook indien je per leeskringseizoen minder titels wilt lezen. De lijst mag ten hoogste 5 van de allernieuwste titels bevatten. We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van de leeskring op basis van beschikbaarheid. Dit betekent dat circa één week voor de gewenste datum een keuze voor je wordt gemaakt uit de op dat moment aanwezige koffers. Je krijgt bericht zodra de leeskringkoffer in de bibliotheek voor je klaar staat. De huurprijs bedraagt € 16,50 per leeskringkoffer.

Aanmelden voor de leeskringkoffer
Print het aanmeldingsformulier, vul het in en lees ook gemakkelijker en voordeliger samen je leeskringboeken! Lever het ingevulde formulier in bij het informatiebureau in een van de bibliotheekvestigingen.