Boekenweek Boekenproeverij

15 maart 2023, van 10:00 tot 12:00 | vestiging Beverwijk

Kosten: deelname gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij een enorme leesliefhebber? Altijd op zoek naar inspirerende titels? En praat jij ook graag over boeken? Dan is de Boekenproeverij echt iets voor jou.

Ik ben alles

Deze Boekenproeverij staat volledig in het teken van de Boekenweek, met als thema ‘Ik ben alles’.

Met dit thema vieren we de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Met de veelheid aan rollen die we vervullen – die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is iedereen de optelsom van al die componenten.

Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

De Boekenweek Boekenproeverij is een gezellige bijeenkomst, waar aan de leestafel van de bibliotheek in Beverwijk, onder het genot van een kopje koffie of thee, gesproken wordt over boeken. Dit keer dus over boeken die aansluiten bij het thema 'Ik ben alles'.

Hier vind je titelsuggesties die bij dit thema passen.