Lentemarkt 2024

Zaterdag 1 juni 2024, van 12:00 tot 16:00 | Kerkplein Beverwijk

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Onder de platanen van het Kerkplein in Beverwijk wordt weer een sfeervolle Lentemarkt georganiseerd.

Lentemarkt

Het thema is dit jaar: Onze groene leefomgeving.

Laat je verrassen en inspireren door de vele activiteiten!

Om 12.00 uur vindt de feestelijke opening plaats met een Breakdancevoorstelling door leerlingen van het Centrum voor de Kunsten.

Hier vind je de flyer met het programma.

Diverse informatiekramen

 

Natuurlijk zijn er weer diverse kramen waar je informatie kunt krijgen. Onder andere van de gemeente Beverwijk over  de plannen voor de herinrichting en vergroening van het Kerkplein, van de Dakvergroeners, EcoBeverwijk uiteraard, De Duintuin met heerlijk groentes, Cuisine Celavie met gefermenteerde groentes (volg haar op Facebook), Het Repaircafé, Buurttuin Klein Hofland, Stichting Welzijn Beverwijk over zwerfafval opruimen en nog veel meer!

Presentaties

Ook worden er diverse presentaties gegeven in de serre. Door Hollandse Luchten over het zelf meten van fijnstof met sensoren, Iris Veltman over meer biodiversiteit in je tuin, een lezing "De duinen en de geschiedenis van het landschap" door Hans Turlings (Stichting Oer-IJ) en de Herenboeren Rorik vertellen over het initiatief van de Herenboeren bij 'landgoed Rorik'.

En bloemenmeisje Mandy zorgt voor straattheater!

Niet alleen kijken, ook doen!

 

Voor jong en oud zijn er ook dingen te doen. Kinderen kunnen knutselen en graspoppetjes maken, er kunnen mandala’s gelegd worden van natuurlijke materialen, je kunt je eigen smoothie bij elkaar trappen, je kunt op pad met de Bosw8er en bij de watertafel leer je alles over de waterhuishouding in een stad en hoe je deze kunt beïnvloeden. Leerzaam voor kinderen, maar ook voor menig volwassene. Of, maak je eigen natuurlijke wasmiddel!

Stekjes en plantjes

 

En natuurlijk de inmiddels befaamde stekjes- en plantjesmarkt. Voor een habbekrats koop je een dijk van een zelfgekweekt plantje. De opbrengst is voor het goede doel: De buurttuin Klein Hofland koopt er zaden voor. Zo kunnen ze lokale groente kweken voor de Voedselbank in Beverwijk.

Het programma is nog in bewerking dus er kan nog een en ander wijzigen. Duidelijk is in ieder geval wel dat het een inspirerende en gezellige Lentemarkt gaat worden.

De Lentemarkt is een initiatief van Bibliotheek IJmond Noord, gemeente Beverwijk en EcoBeverwijk.

Afbeelding met 2 marktkramen