TalentenLab Beverwijk: Hemlab workshop: Aardappelchemie

Woensdag 24 april 2024, van 15:00 tot 16:30 | Vestiging Beverwijk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Afbeelding kinderen die met aardappels aan het onderzoeken zijn

In ons TalentenLab kunnen kinderen van 6 - 12 jaar elke woensdagmiddag komen gamen, programmeren, bouwen en spelen. Soms zijn er gastworkshops met een technisch of creatief thema.

Kom je ook?

Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs tussen 15.00 - 16.30 uur, in vestiging Beverwijk. Je kunt (bijna altijd) gratis meedoen. Er is plek voor 15 kinderen en vol = vol.

Thema april: Tuinkamer

In 2024 komt iedere maand een kamer van de 100-talentenbibliotheek centraal te staan. Daaromheen hebben we leuke workshops voor je in het TalentenLab en andere activiteiten! In de maand april staat de 'Tuinkamer' centraal.

Hemlab workshop: Aardappelchemie

In dit TalentenLab onderzoek je met een zaklamp en jodium waar in de aardappel het zetmeel zit om lijm mee te maken.  Door raspen, zeven en bezinken haal je het zetmeel eruit en met heet water maak je er echte lijm mee. Van karton vouw je een doosje. Knip en teken daarna aardappelmensjes om je lijm te testen en je doosje te versieren. De restanten van de aardappelen gebruik je heel duurzaam om er nog een schuimmonster mee te maken. De aardappellijm en het doosje mag je meenemen naar huis.