TalentenLab Beverwijk: Hemlab workshop: Kleur: echt of fantasie

27 maart 2024, van 15:00 tot 16:30 | Vestiging Beverwijk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Afbeelding met 2 meisjes die kleuren onderzoeken

In ons TalentenLab kunnen kinderen van 6 - 12 jaar elke woensdagmiddag komen gamen, programmeren, bouwen en spelen. Soms zijn er gastworkshops met een technisch of creatief thema.

Kom je ook?

Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs tussen 15.00 - 16.30 uur, in vestiging Beverwijk. Je kunt (bijna altijd) gratis meedoen. Er is plek voor 15 kinderen en vol = vol.

Thema maart: Fantasiewereld

In 2024 komt iedere maand een kamer van de 100-talentenbibliotheek centraal te staan. Daaromheen hebben we leuke workshops voor je in het TalentenLab en andere activiteiten! In de maand maart staat de kamer 'Fantasiewereld' centraal.

Hemlab workshop: Kleur: echt of fantasie

In dit TalentenLab ga je op onderzoek naar de oorsprong van kleur. Worden kleuren gemaakt in een fabriek of in je brein? Of is kleur een fantasie? Eerst ga je met speciaal papier de kleuren van viltstiften uit elkaar rafelen en zoek je uit welke viltstiften uit één kleur bestaan. Deze viltstiften heb je nodig om je tol te maken en in te kleuren. Wat gebeurt er met de kleuren als je de kleurentol laat draaien? Weet jij straks waar de kleuren vandaan komen. En hoe zit het met de kleuren van Sneeuwwitje? De kleurentol mag je meenemen naar huis.