Word vrijwilliger bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en help digitale uitsluiting van burgers te bestrijden!

Gepubliceerd op: 9 juli 2024 08:41

afbeelding van de buitenkant van de bibliotheekvestiging Beverwijk

Bibliotheek IJmond Noord zoekt per 1 oktober een IDO-vrijwilliger voor dinsdagen van 11.00 - 12.30 uur in Heemskerk.

Wat is het IDO?

Het Informatiepunt is dé plek waar mensen terecht kunnen met vragen over de digitale overheid, bijvoorbeeld over de belastingaangifte, AOW, huurtoeslag, werk, persoonsgebonden budget, uitkeringen, DigiD, verantwoord omgaan met geld en wat je moet regelen bij belangrijke levensgebeurtenissen als geboorte en scheiding.

Als vrijwilliger ben je het eerste aanspreekpunt. Je helpt de bezoeker ter plekke op het Serviceplein in het gemeentehuis van Heemskerk of je zorgt voor een warme doorverwijzing naar de juiste gespecialiseerde organisatie. Je maakt deel uit van een collegiaal team van IDO-medewerkers. Voordat je aan de slag gaat, word je getraind.

Wat zijn jouw taken?

Als IDO-vrijwilliger ben je

  • op de hoogte of geïnteresseerd in de digitale overheid en bereid zich daar verder in te verdiepen
  • gastvrij en maakt op laagdrempelige wijze contact met bezoekers van het IDO
  • gewend om met computers te werken of bereid om dat te leren 
  • in staat om op gepaste wijze met vertrouwelijke informatie om te gaan
  • in staat mensen op een warme manier door te verwijzen naar andere maatschappelijke organisaties

Wat breng jij mee?

  • Klantgerichtheid
  • Betrouwbaarheid
  • Een open houding

Praktische zaken

Tenslotte vinden we het belangrijk dat je

  • minimaal één keer per week beschikbaar bent (het liefst op dinsdag van 11.00 – 12.30 uur)
  • bereid bent om (digitale) scholing te volgen

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen. Tijdens de duur van je vrijwilligerswerk krijg je gratis een ‘Lekker lezen’- abonnement, een kerstpakket en een uitnodiging voor de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Anja Westra, IDO-medewerker bij Bibliotheek IJmond Noord: awestra@obijmond.nl of 085-0073949.  

Laten we kennismaken!

Reageer uiterlijk zondag 15 september 2024 door je CV en motivatiebrief te sturen naar ido@obijmond.nl.
Je kunt je sollicitatie richten aan Anja Westra. 

Wie zijn wij?

Bibliotheek IJmond Noord biedt alle inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee toegang tot een laagdrempelige, aangename en veilige openbare omgeving waar iedereen welkom is. We stimuleren mensen om kennis te vergaren voor hun persoonlijke ontwikkeling. Wie van jongs af aan leest, ontwikkelt zichzelf en verruimt zijn blik.   

Wij zetten ons in voor leesbevordering en het stimuleren van leesplezier. We vergroten de basisvaardigheden van de inwoners, ondersteunen community’s en bieden mogelijkheden voor vrijwilligers om zich te ontplooien. De Bibliotheek werkt samen met veel educatieve, sociale, maatschappelijke en culturele organisaties. We verlenen deze dienstverlening met 27 medewerkers en 100 vrijwilligers.   

Iedereen is welkom bij Bibliotheek IJmond Noord, dus ook de mensen die er werken. Iedereen is uniek en dat maakt ons juist een nog betere bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.