Roze levensverhalen

Gepubliceerd op: 28 augustus 2023 10:24

Marjolijn Bartlema overhandigt haar boek 'En voor mij brak de LENTE aan...' aan bibliotheekmedewerker Maya.

'En voor mij brak de LENTE aan'

In het boek 'En voor mij brak de LENTE aan...'vertelt Marjolijn het verhaal over haar lesbisch zijn, haar twee grote liefdes, hoeveel ze van hen hield en hoe ze zonder hen verder gaat. 

Tijdens de vele  gesprekken met Emma van Zalinge (die de woorden van Marjolijn heeft opgeschreven) trekt het leven van de zevenenzeventig jarige Marjolijn aan haar voorbij, met veel mooie herinneringen maar ook verdrietige. 

Roze Levensverhalen

Blijven vertellen, opdat we niet vergeten.” IHLIA (Homodok-Lesbisch Archief) is in 2012 in samenwerking met Osira Amstelgroep met het project Roze Levensboeken gestart. Hiervoor schrijven getrainde vrijwilligers de levensverhalen van roze ouderen op.
Aan de hand van een aantal gesprekken nemen vrijwilligers de tijd om samen met de homoseksuele oudere hun verhaal in boekvorm – aangevuld met foto’s en andere memorabilia – op te tekenen. De vertellers bepalen uiteindelijk zelf wat er in hun levensboek komt te staan. 

Lees hier meer over IHLIA en de Roze Levensverhalen. Het boek van Marjolijn is online te lezen maar uiteraard ook in gedrukte vorm beschikbaar in de bibliotheek. Je vindt het boek in de kast 'Lokale schrijvers'.