Voorlezen op woensdag

Gepubliceerd op: 16 augustus 2022 09:14

Op woensdag 7 september starten onze voorleesvrijwilligers weer met voorlezen aan de kleintjes en hun ouders. In beide vestigingen wordt voorgelezen aan baby’s en peuters en hun ouders.

Aanmelden van tevoren hoeft niet, je kunt zo binnenlopen om 11:00 uur. Als ouder of grootouder of begeleider leer je hoe leuk voorlezen kan zijn aan je baby of peuter. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen hebben een voorsprong in hun taalontwikkeling. Hun woordenschat is groter dan een kind dat niet wordt voorgelezen. En wie een grote woordenschat heeft leert later ook makkelijker! Voorlezen maakt je rijker!

Voorlezen hoeft niet altijd voor het slapengaan: kies zelf een rustmoment op de dag uit en lees je kindje voor. Jullie beiden zullen meer genieten dan wanneer je druk bent om je kindje te laten slapen.

Wil je thuis gaan oefenen met voorlezen? Leen dan boekjes uit de Boekstartcollectie of peuterboeken van de bibliotheek. Een lidmaatschap voor je kleintje is gratis en je krijgt een leuk Boekstartkoffertje voor thuisgebruik cadeau.