De keuze van Sharon

De bibliotheek geeft regelmatig iemand de gelegenheid om maximaal 100 euro te besteden om boeken of films te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. Je vindt deze nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Deze keer in vestiging Heemskerk:

De keuze van Sharon Glorie-de Klerk

“Ik ben Sharon Glorie-de Klerk, 27 jaar en ik woon in Heemskerk. Ik ben getrouwd met Daan en samen hebben we sinds de zomer van 2021 een lieve zoon, genaamd Bram. Ik werkte voorheen als telefoniste, maar ik ben nu thuisblijfmama om alle tijd te hebben voor Bram.
Ik hou ontzettend van lezen en mijn portemonnee is dan ook blij dat Bibliotheek IJmond Noord zo’n prachtige collectie heeft zodat ik niet alles zelf hoef te kopen. Ik heb voor de volgende boeken gekozen:”


Vegan voor iedereen /Merel Wildschut
Door de klimaattop en de natuurrampen word ik er steeds meer van bewust dat we zuinig met onze wereld om moeten gaan. We kunnen niet maar blijven consumeren zoals we nu doen, want dan is er simpelweg niet genoeg eten voor iedereen. Merel Wildschut vertelt in dit boek op een hele toegankelijke manier wat je kunt aanpassen om zo ook je steentje bij te kunnen dragen aan het dierenwelzijn en het milieu en niet te vergeten je eigen gezondheid. Een leuk boek met verrassende recepten zonder poespas!
 

 

 

Veganbijbel : van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes / The Green Happiness
Er zijn van de kookbijbel al meerdere versies verschenen en deze mag dan ook niet ontbreken. Toegankelijke recepten en zeer ruime keuze om eens iets anders op tafel te zetten dan de gebruikelijke aardappel - groente - vlees. Het is een lekker dik boek zodat er veel inspiratie te vinden is.

 

 

 

 

 

Unsinkable / Lotte van den Noort
Lotte van den Noort haar boeken heb ik ontdekt via Instagram en dan voornamelijk zoals het in de boekenwereld heet, Bookstagram. Daar kun je schrijvers en boekenliefhebbers volgen en zij delen hun ervaringen met boeken en je doet er altijd nieuwe inspiratie op. Zo werden ook de boeken van Lotte van den Noort regelmatig genoemd en dit is een mooie YA voor in de collectie!

 

 

 

 

Wedden dat ik blijf / Marijke Vos
Als je een feelgood boek zoekt wat niet voorspelbaar is en de nodige dosis humor bevat dan kom je al gauw terecht bij Marijke Vos. Haar boek Wedden dat ik blijf is dan ook een echte pageturner waarbij ik iedereen het leesplezier gun! Lekker wegdromen op een alpacaboerderij, wie wil dat nu niet?