Keuze van Flip

De bibliotheek geeft regelmatig iemand de gelegenheid om maximaal 100 euro te besteden om boeken of films te kopen die nog niet in onze collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken. Je vindt deze nieuwe titels bij de Binnenkomers in de bibliotheek. Deze keer in vestiging Beverwijk:

De keuze van Flip Schram

Flip Schram, gepensioneerd en 77 jaar oud, gymnasiumopleiding, militaire dienst in Suriname en gewerkt bij NMS/NMB (nu ING) en bij Campina-Melkunie als medewerker boekhouding en salarisadministrateur. Hobbies: diverse sporten en het bezoeken van kampioenschappen van hardrijden op de schaats. Geïnteresseerd in klassieke en moderne kunst. Vroeger een liefhebber van science-fiction (favorieten Vance en Asimov), maar tegenwoordig van Noordse literaire thrillers. Door bezoeken aan de wedstrijden in Oslo, Hamar en Gothenburg is de in deze boeken beschreven omgeving hem niet geheel vreemd.

 

 

De hoofdzonde / Maria Grund
Eindelijk weer een thriller die zich afspeelt op het favoriete Zweedse vakantie-eiland Gotland met zijn Viking-verleden, het middeleeuwse Visby en zijn grillige kalksteenformaties. Kreeg een 4-sterrenrecensie in het Noord-Hollands Dagblad.

 

 

 

 

Iemand, niemand en honderdduizend / Luigi Pirandello
In een zichzelf respecterende bibliotheek mag een boek van deze Italiaanse meester niet ontbreken.

 

 

 

 

 

 

De Friezen : een geschiedenis / Flip van Doorn
Zowel tijdens mijn werktijd in de zuivel, waar vakmensen van gesloten kleine Friese bedrijven kwamen, als van de vele bezoeken aan ijsbaan Thialf, heb ik vele Friezen leren kennen. Misschien krijg ik door het lezen van dit boek een verklaring waarom zij zo eigenwijs zijn.

 

 

 

 

 

 

De geheime oorsprong / Tom Vanderlaken
Spannend boek, geschreven door een archeologiejournalist (o.a. NRC) met verwijzingen naar originele Bijbelteksten, archeologische vindplaatsen, geheime Vaticaanse organisaties en de CIA. Aanbevolen door het Rijksmuseum van Oudheden Leiden en het Allard Pierson Museum.

 

 

 

 

 

Kaos (DVD)
Vijf verhalen van Luigi Pirandello, die in het buurtschap Kaos nabij Agrigento op Sicilië woonde. Prachtige openingsbeelden van het landschap en zijn steden. Intens beleefd drama in ‘Maanziek’ en bijzonder fijne humor in ‘De kruik’. Een hervertoning beslist de moeite waard.