Kinderjury

De Kinderjury 2023 is gestart!

De Kinderjury is de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in Nederland. Doe jij ook al mee?
Ben jij tussen de 6 tot en met 12 jaar? Dan heb je negen weken de tijd (tot en met 9 april 2023) om boeken uit de Tiplijst te lezen. Veel boeken die op de tiplijst staan liggen voor je klaar in onze Bibliotheek!

De speciaal opgestelde Tiplijsten hebben boeken voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar en er is een Tiplijst voor 10 t/m 12 jaar. Die kunnen je helpen om leuke boeken te kiezen.
Hieronder kun je de Tiplijsten vinden.

Stemmen in de Bibliotheek

Als je meerdere boeken hebt gelezen kun je zelf je favoriete boek bepalen en beslissen waar jij op gaat stemmen tijdens de Kinderjury Stemweken. Deze zijn van van 10 tot en met 24 april. Stemmen kan op school, via de boekhandel of bibliotheek en natuurlijk online, via kinderjury.nl.

In onze bibliotheken kun je stemformulieren en de gele stembussen vinden.

Op 10 mei wordt de Top 3 in beide categorieën bekendgemaakt. Er volgt dan nog een stemronde waarbij jullie allemaal opnieuw kunnen stemmen, dan enkel op de genomineerde boeken.

Bekendmaking winnaars van de Kinderjury 2023

Op woensdag 17 mei worden de twee winnaars bekendgemaakt. Deze bekendmaking is live te bekijken via Kidsweek.nl.

Tiplijst 6 tot en met 9 jaar

Tiplijst 10 tot en met 12 jaar

Winnaars 2022

Winnaar 6 t/m 9 jaar

Sander Meij De magische halsband

Als Ruben en Thomas van een volger een mooie halsband voor hun hond Paco krijgen, vinden ze dat super! Totdat er ineens vreemde dingen gebeuren. Paco gaat zich steeds meer als een mens gedragen. Wat is er aan de hand? Met veel stripachtige kleurentekeningen....

Bekijk dit boek

Winnaar 10 t/m 12 jaar

Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken

Mus en kapitein Kwaadbaard komen in actie tegen het gevaar van de Kraken. Deze gigantische inktvis kleurt het zeewater blauw met venijn, een gif waaraan vissen sterven en dat het hout aanvreet van zeilschepen. De slimme, dappere Mus ontdekt het ware geheim...

Bekijk dit boek