Happy Homework

Bibliotheek IJmond Noord biedt in alle vestigingen en in een rustige en informatierijke omgeving huiswerkbegeleiding en ondersteuning bij rekenen en taal aan.

De begeleiding wordt uitgevoerd door Happy Homework. Bij de begeleiding van kinderen maakt Happy Homework gebruik van ervaring en kennis vanuit het onderwijs. Vanuit de bibliotheek wordt je kind een steuntje in de rug geboden om het schoolwerk beter te structureren en organiseren. De aanpak van Happy Homework maakt dat het schoolwerk voor kinderen overzichtelijk wordt, wat later beloond wordt met goede cijfers. 

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding is een vervolg op de begeleiding welke al op de school plaatsvindt. Kinderen worden begeleid op een manier die aansluit op de individuele leerbehoefte. Zij worden geholpen om het beste uit zichzelf te halen. Direct na schooltijd kunnen de kinderen naar de huiswerkbegeleiding komen. Voor iedere bijeenkomst wordt een dagplanning door de kinderen zelf ingevuld. Op deze wijze leren kinderen om te gaan met een zelfgemaakte planning. Als de kinderen klaar zijn met het huiswerk wordt dit gecontroleerd. Ook worden eventuele aandachtspunten besproken. Kinderen gaan op deze wijze met een tevreden gevoel naar huis.

Hulp bij rekenen en taal

Tijdens de ondersteuning rekenen en taal oefenen de kinderen onder andere met behulp van de onderwijsprogramma’s ‘Taalzee’ en ‘Rekentuin’. Hierdoor krijgt je kind meer zelfvertrouwen.

Aanmelden

Ouders kunnen hun kinderen vrijblijvend aanmelden voor begeleiding in de bibliotheek. De eerste keer begeleiding is gratis! Een bijkomend voordeel is dat je kind bovendien kosteloos lid kan worden van de bibliotheek.  

Neem contact op via 06 - 511 96 835 / 06 - 319 33 608 of info@happyhomework.nl.

Wij maken dan een afspraak wanneer de eerste begeleiding zal starten. Ook bespreken wij op welke tijdstippen uw kind de begeleiding gaat volgen. Kijk op www.happyhomework.nl voor meer informatie.