Kinderjury

De Kinderjury 2024 is gestart!

De Kinderjury is de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in Nederland. Doe jij ook al mee?
Ben jij tussen de 6 tot en met 12 jaar? Dan heb je negen weken de tijd (tot en met dinsdag 9 april 2024) om boeken uit de Tiplijst te lezen. Veel boeken die op de tiplijst staan liggen voor je klaar in onze Bibliotheek!

De speciaal opgestelde Tiplijsten hebben boeken voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar en er is een Tiplijst voor 10 t/m 12 jaar. Die kunnen je helpen om leuke boeken te kiezen.

Stemmen in de Bibliotheek

Als je meerdere boeken hebt gelezen kun je zelf je favoriete boek bepalen en beslissen waar jij op gaat stemmen tijdens de Kinderjury Stemweken. Deze zijn van van woensdag 10 tot en met woensdag 24 april. Stemmen kan op school, via de boekhandel of bibliotheek en natuurlijk online, via kinderjury.nl.

In onze bibliotheken kun je stemformulieren en de gele stembussen vinden.Op woensdag 15 mei wordt de Top 3 in beide categorie├źn bekendgemaakt. Er volgt dan nog een stemronde waarbij jullie allemaal opnieuw kunnen stemmen, dan enkel op de genomineerde boeken.

Bekendmaking winnaars van de Kinderjury 2024

Op vrijdag 24 mei worden de twee winnaars bekendgemaakt. Deze bekendmaking is live te bekijken via Kidsweek.nl.

Tiplijst 6 tot en met 9 jaar

Tiplijst 10 tot en met 12 jaar

Boekentips 6 t/m 9 jaar

Winnaars 2023

Winnaar 6 t/m 9 jaar

Sander Meij De Tijdmachine

Rutger, Thomas en Paco worden door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Bekijk dit boek

Winnaar 10 t/m 12 jaar

Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Kapitein Nero van het glazen schip De Amorfe vraagt Mus om mee te doen aan het levensgevaarlijke Tetra Toernooi. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit boek