Scoor een boek

Scoor een boek!

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. 1 op de 10 kinderen in Nederland kampt met taal- en leesproblemen. Scoor een Boek maakt lezen leuk!

Kansen vergroten

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen dan ook van groot belang. Maar hoe maak je kinderen enthousiast om (veel) te lezen? Daar draait het om in het leesproject Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen.Onder aanmoediging van een  aantal spelers van AZ, samen met hun mascottes Herry & Berry, gaan leerlingen van groep 5 en/of 6 zoveel mogelijk boeken scoren. Naast het vergroten van het leesplezier, vergroten kinderen zo ook hun kansen op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.  

Scoor een Boek!

Ook komend jaar worden meer dan 20.000 kinderen via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van AZ, FC Groningen, PSV, FC Utrecht, ADO Den Haag, SC Heerenveen, FC Emmen, NEC, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC Waalwijk, De Graafschap, NAC, VVV, Fortuna Sittard, Helmond Sport, Top Oss en FC Volendam.