Isa's review: Versplinter me

Gepubliceerd op: 22 mei 2024 09:40

Afbeelding boek Versplinter me

Hi! Mijn naam is Isa, ik ben 20 jaar, en ik schrijf reviews over populaire boeken, met voorname YA boeken! Mocht je nieuw zijn in het leeswereldje, YA staat voor Young Adult.

Over Isa

Mijn naam is Isa, en ik ben 20! Ik hou van online shoppen (de portemonnee wat minder), muziek (Van Taylor, Lana, tot country tot rock), en ik hou van lezen. Verrassing he? Ik lees daadwerkelijk elke genre. Van Young Adult, tot New Adult, tot volwassen. Ik kan uren door blijven praten over mijn favorieten boeken. Aangezien mijn niet-lezende vrienden er waarschijnlijk een beetje moe van worden (niet dat dat me boeit, ik praat gewoon door), leek het me leuk om hier te vertellen over boeken, en misschien zelfs je te overtuigen of inspireren het ook te lezen.

Nu over naar boek 2.5, Versplinter me! Allereerst wil ik wat content warnings geven, aangezien deze boeken vrij
heftige dingen bevatten / beschrijven, en zo ook boek 2.5, net zoals de voorafgaande boeken in de serie.

Waarschuwingen

  • Moord
  • Wapengeweld

Dit is boek 2.5, oftewel een novella in de Touching Juliette serie, waarin we lezen vanuit het oogpunt van Adam.

In boek 2 maken we de oorlog mee vanuit Juliettes oogpunt totdat ze word gekidnapt. Maar wat gebeurd er daarna
met haar vrienden, de wereld?

We zijn moe, we zijn kapot, en we kunnen niets meer.

— uit Versplinter me

Mentaliteit en kracht

En ook zien we meer van de mentaliteit en kracht van een van een nieuw hoofdkarakter, Kenji.

Kenji is nog altijd de enige die ons probeert in leven te houden.

— uit Versplinter me

Hoe ver gaat Adam?

Dit boek geeft goed inzicht tot welke lengtes Adam zou gaan voor Juliette vergeleken met Aaron, en hoe hij haar ziet in momenten waar ze zich sterk voelt.

Ze ziet er anders uit- angstaanjagend zelfs.

— uit Versplinter me

Band

Ook word het heel duidelijk hoe de band tussen James en Adam zit, hoe close ze daadwerkelijk zijn en overduidelijk niet zonder elkaar kunnen leven. Weten ze wel van Juliettes huidige situatie af, of denken ze het ergste?

Mijn mening

Is met het boek Versplinter me in haar handen

Deze review was erg lastig om te schrijven, aangezien de gehele novella van Adam een grote, hartbrekende spoiler is. Ik zal in dit stukje proberen de grootste te vermijden. Toen ik deze novella voor de eerste keer las, merkte ik meteen het verschil tussen Adam en Aaron en hun visie tegenover Juliette. Waar Aaron haar zou steunen en haar alleen maar aanmoedigt haar krachten tot de max te gebruiken, is Adam het tegenovergestelde. Aaron ziet Juliette als een meisje met extreem veel potentie; ze zou de wereld kunnen veranderen en is sterker beide mentaal en fysiek als ze ooit zou kunnen dromen, als ze maar in zichzelf gelooft. Aaron vertrouwd dat ze voor zichzelf kan zorgen.

In deze novella merkte ik een beetje dat Adam Juliette onderschat; beide in wat ze aan kan en waar ze tot in staat is. Hij houd overduidelijk van de timide, stille Juliette, en wil haar ook graag zo houden. Ik vond de beschrijving van de band tussen James en Adam wel heel erg mooi, en ging nog dieper als ik dacht. James is een heel sterk klein ventje! Wat ik een van de meest zielige aspecten van deze novella vond, was de manier waarop Kenji, vanuit alle mensen, degene was die sterk moest zijn voor iedereen. Waarom? Dat zal je moeten lezen, want meer kan ik niet zeggen.

Meer reviews

Benieuwd waar Juliettes vrienden nu in hemelsnaam naartoe gaan, en hoe het eindigt tussen Aaron, Adam en Juliette?

Lees dan Vertrouw Me; boek 3 in de Touching Juliette serie, het laatste deel van de eerste trilogie. (De serie gaat gewoon door daarna!) van Vertrouw me volgt volgende maand een review, dus stay tuned!

Meer reviews

Boeken uit deze serie