Isa's review: Vertrouw me

Gepubliceerd op: 20 juni 2024 09:40

Afbeelding boek Versplinter me

Hi! Mijn naam is Isa, ik ben 20 jaar, en ik schrijf reviews over populaire boeken, met voorname YA boeken! Mocht je nieuw zijn in het leeswereldje, YA staat voor Young Adult.

Over Isa

Mijn naam is Isa, en ik ben 20! Ik hou van online shoppen (de portemonnee wat minder), muziek (Van Taylor, Lana, tot country tot rock), en ik hou van lezen. Verrassing he? Ik lees daadwerkelijk elke genre. Van Young Adult, tot New Adult, tot volwassen. Ik kan uren door blijven praten over mijn favorieten boeken. Aangezien mijn niet-lezende vrienden er waarschijnlijk een beetje moe van worden (niet dat dat me boeit, ik praat gewoon door), leek het me leuk om hier te vertellen over boeken, en misschien zelfs je te overtuigen of inspireren het ook te lezen.

Nu over naar boek 3, Vertrouw me! Allereerst wil ik wat content warnings geven, aangezien deze boeken vrij heftige dingen bevatten / beschrijven, en zo ook in dit boek, net zoals de voorafgaande boeken in de serie.

Waarschuwingen

  • Wapengeweld en
  • Moord

Dit boek is boek 3 in de Touching Juliette serie, en tevens het laatste deel in de eerste trilogie. Dit boek is weer volledig in Juliettes oogpunt, maar ook de laatste. De komende trilogie zal een mix van Juliettes, Aarons en Kenji´s oogpunt zijn, met twee Kenji novella's!

Maar goed, het is een algemeen feit dat de meeste lezers en fans van deze serie dit boek als favoriet op 1 hebben staan, en dat is zeker voor een reden!  

In dit boek zijn niet alleen een hoop iconische scenes, maar ook worden vriendschappen en relaties voorgoed gecreëerd en gemaakt, of permanent beschadigd.  

Zien Juliettes vrienden haar ooit nog terug? En als ze die vindt, hoe zijn ze eraan toe zonder haar? 

...maar nu pas dringt tot me door dat het Kenji helemaal niets kan schelen. Hij wil zichzelf in gevaar brengen. Hij wil vechten. Hij wil dood.

— uit Vertrouw me

Ware intenties

Begrijpt Juliette Aaron eindelijk wanneer hij zijn ware intenties toont en kan de rest hem net zo makkelijk vergeven en vertrouwen?

Heel goed dan, Juliette Ferrars. Veel geluk en God zij met je. Onze wereld ligt in jouw handen.

— uit Vertrouw me

Keuze

Wie kiest Juliette uiteindelijk en geeft ze haar gevoelens toe, of wijst ze Aaron nog steeds af?

Ik loog tegen je. Want je had gelijk. Ik was een lafaard.

— uit Vertrouw me

Veel vragen

Komt ze nog meer te weten van Aarons achtergrond en littekens beschreven in Breek Me? Nog belangrijker... met Aarons hulp, gaat het de jongere toch lukken Het Herstel te overgooien? En is dit wel het einde, of staat de
groep nog grotere problemen te wachten?

Mijn mening

Is met het boek Versplinter me in haar handen

Als mensen zeggen dat dit hun favoriete boek in de reeks is, hebben ze geen ongelijk en is dat met een reden. Ik vind persoonlijk de tweede trilogie beter maar dat kan ook zijn omdat mijn favoriete karakter natuurlijk daar een grotere rol krijgt. (Kenji als dat nog niet duidelijk was, ahum). Maar uit de eerste trilogie is Vertrouw Me zeker het beste geschreven. Het prille maar groeiende vertrouwen tussen de groep en Aaron, de training sessies, de manier waarop Juliette eindelijk door heeft hoe ze haar krachten kan controleren... dit deel van de review gaat weer een hoop spoilers bevatten so beware!! Maar die eerste knuffel tussen Juliette, Kenji en de groep? te lief. Dit boek is gewoon zo geweldig voor elk karakter, nouja, allemaal behalve Adam. Ik vond hem nooit zo erg, maar zijn opmerkingen naar Juliette toen hij erachter kwam dat ze met Aaron wilde werken, gingen echt te ver en eindigde alle chemie tussen hun in mijn ogen, en gelukkig deelde een hoop karakters die mening.

In dit boek komen we ook achter de reden van Aarons littekens, en hoe onzeker hij er toch over is. Dat deel vond ik zo zielig om te lezen aangezien er eerst vrij licht over werd gedaan door hemzelf. Ik vind het mooi en interessant dat er nog veel meer over Aarons complexe karakter duidelijk word maar tegelijkertijd nog steeds niet genoeg, en hoe hij voor Juliette bereid is haar vrienden te helpen, ook al is het tegen zijn zin op bepaalde momenten. Ook komen we achter de legendarische rugtattoo wat ook persoonlijk een van mijn favoriete quotes ooit is geworden! maar de betekenis verklap ik natuurlijk nog niet.

Het is belangrijk dat je aan het einde van dit boek weet wie wie is, aangezien in de tweede trilogie een hoop nieuwe belangrijke karakters worden geïntroduceerd. Maar mijn favoriete deel in dit boek is de manier waarop de groep zo hecht word, en hoe het boek begint met nagenoeg geen hoop, maar toch zo hoopvol en sterk eindigt. Het is een mooi open einde mocht je niet verder lezen, maar ik beveel het iedereen toch echt, echt aan. Want ik kan je garanderen, dat uit deze hele trilogie, daadwerkelijk NIETS is zoals je nu denkt te weten. Echt helemaal niks.

Meer reviews

Benieuwd naar het eerste boek in de tweede trilogie genaamd Heel Me? daar komt volgende maand een review van, dus stay tuned!

Meer reviews

Boeken uit deze serie