• Griezels en sprookjes! Durf jij?

  In de fantasiewereld barst het van de griezel-en fantasieverhalen. Griezel mee met Dolfje Weerwolfje. Van Heksje Lilly tot Pinkeltje en van Griezelbus tot Grijze Jager.

  Wil je iets weten over heksen, toverij, vampieren of sprookjes? In de fantasiewereld vind je informatieboeken over deze onderwerpen.  

 • Reizen door de wereld of reizen door de tijd.

  In de reiskamer vind je alles over geschiedenis, landen en andere talen. Verhalen over oorlog, vroeger, ontdekkingsreizigers en indianen

  Wil je meer weten over de geschiedenis van Nederland, de Middeleeuwen, mummies of de Vikingen? 

  Als je op vakantie gaat is het altijd leuk om iets meer te weten over het land waar je naartoe gaat. Het is zelfs handig als je de taal een beetje spreekt. Kom langs en leen een reis- en taalgids!

 • Natuurfreak, dierengek? Alles over natuur, dieren en planten.

  Ben jij een natuurfreak? Of gek op paarden? Neem dan eens een kijkje in de natuurkamer met dierenverhalen en informatieboeken over alle diersoorten die er maar zijn. Dus ook de boeken over dinosauriërs! Boeken over het sterrenstelsel, de aarde, natuurverschijnselen zoals aardbevingen en vulkanen ontbreken natuurlijk niet!   

  In de tuinkamer vind je naast boeken ook tijdschriften als National geographic junior en Penny om te lenen. 

 • School, sport, lichaam en de wereld om je heen.

  In IK draait alles om JOU en de wereld om je heen! Hier vind je leesboeken over school en sport. Heb je de serie Mees Kees of De wilde Voetbalbende al gelezen? 

  Er is ook een ruime keuze aan informatieboeken over bijvoorbeeld beroepen, feesten, geloof en je lichaam. Handig voor jouw spreekbeurt of werkstuk.

  Wil je meer weten over autisme of ADHD? De informatieboeken over deze onderwerpen vind je in IK bij Lichaam en Gezondheid.

 • Kunst, knutselen, taal en muziek. Hoe creatief ben jij?

  Houd je van kunst of ben je zelf creatief? Kijk eens in het atelier waar je materialen vindt over kunst, tekenen, knutselen, muziek, theater en gedichten.

  Ben je op zoek naar leuke spelletjes om te doen tijdens een verjaardagsfeestje of ben je gek op moppen? Dan moet je ook in het atelier zijn.

  Voor kinderen die liever zelf aan de slag gaan liggen de teken- en knutselspullen  altijd klaar, net als de kapla om mee te bouwen.

 • Wetenschap, techniek, detectives en science fiction.

  Ben je een wizzkid? Wil je zelf uitvindingen doen? Onderzoek het zelf! In Einstein vind je boeken over proefjes, computers, techniek en vervoer.

  Voor spannende detective- en science fiction verhalen moet je hier ook zijn.

  Of kijk eens in het tijdschrift Zo zit dat.Je vindt hier ook handige boeken voor als je een eigen website of game wilt maken.

 • Verliefd, mode , uiterlijk, ballet en dans.

  Voor boeken over verliefdheid, mode, uiterlijk, ballet en dans ga je naar de pink room.

  De Tina en Hitkrant lees je in de pink room, maar je kunt ze ook lenen. De pink room is de plek om lekker met je vriendinnen te kletsen!

  De pink room bezoek je ook voor de boeken over de MZZLmeiden en de 100% serie van Niki Smit.

 • Doe alsof je thuis bent

  In de huiskamer vind je leesboeken over meerdere onderwerpen. Van Borre tot Dummie de Mummie en van Floddertje tot De Waanzinnige Boomhut.

  Schuif aan tafel of neem plaats op één van de heerlijke stoelen in de huiskamer om een boek te lezen of om de nieuwste boeken te bekijken.

  De meeste kinderen voelen zich hier aardig thuis!