Voordelen lidmaatschap

Voor een gering bedrag kan iedereen vanaf 18 jaar lid worden van de Bibliotheek. Tot 18 jaar is het lidmaatschap zelfs gratis. Er zijn verschillende soorten abonnementen (zie het onderdeel Abonnementen en tarieven). Daarnaast kun je ook voordelig speelfilms, cd-roms en (online te bestellen) cd's en muziekdvd's huren.

Korting op evenementen

De Bibliotheek organiseert regelmatig ontmoetingen met schrijvers, lezingen, internetcursussen, workshops en allerlei andere activiteiten. Als bibliotheeklid krijg je hier meestal korting op.

Landelijk gastlenen

Heb je bij Bibliotheek IJmond Noord een Lekker lezen- of een Eindeloos genieten-abonnement?
Dan kun je je bij een openbare bibliotheek elders in Nederland gratis en zonder betaling van inschrijfkosten inschrijven als gastlid. Ook kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gastlenen. Meeleespashouders kunnen elders geen gastlid worden.
Je blijft lid van de gastbibliotheek zolang het abonnement bij Bibliotheek IJmond Noord geldig is en geschikt blijft.
Wil je van deze mogelijkheid gebruikmaken, dan kun je dat zelfstandig regelen in de openbare bibliotheek van je keuze. 

Gratis internet

Alle leden van Bibliotheek IJmond Noord kunnen onbeperkt GRATIS internetten in de bibliotheek. In de vestigingen in Beverwijk en Heemskerk staan de internetcomputers in het Leescafé en in het jeugdservicepunt in Wijk aan Zee staan deze computers in de Bibliotheek.

Bibliotheek-aan-Huis-service

Kun je de Bibliotheek niet zelf meer bezoeken, dan brengt een medewerker van de Bibliotheek-aan-Huis service de gewenste boeken gewoon bij je thuis. Lees meer.