De bibliotheekvestigingen Beverwijk en Heemskerk zijn weer open met aangepaste openingstijden! Meer informatie

• Woeste Willem (Geef een prentenboek cadeau) voorgelezen in ruim 20 talen

25 juni 2020

Om het prentenboek 'Woeste Willem' toegankelijk te maken voor alle kinderen die opgroeien in Nederland heeft stichting VoorleesExpress het initiatief genomen om audio-vertalingen te maken van dit prentenboek dat centraal staat in de campagne Geef een prentenboek cadeau.

Bekijk details van Woeste Willem (Geef een prentenboek cadeau) voorgelezen in ruim 20 talen

• Zomer op ’t plein – zes leuke middagen voor senioren

24 juni 2020

Leuke, culturele activiteiten en workshops voor senioren. Op en rond het Kerkplein in Beverwijk staat per maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur de cultuur van een Europees land centraal, zoals de literatuur, de muziek en niet te vergeten eten en drinken.

Bekijk details van Zomer op ’t plein – zes leuke middagen voor senioren

• Telefonisch Taalspreekuur

19 juni 2020

Informatie over taalaanbieders en cursussen voor elk niveau.

Bekijk details van Telefonisch Taalspreekuur

• Tijdelijk geen computercursussen

15 juni 2020

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle cursussen voorlopig stopgezet.

Bekijk details van Tijdelijk geen computercursussen

• Altijd al aan die schrijver willen vragen?

9 juni 2020

Elke week organiseert een openbare bibliotheek uit Zuid-Holland het webinar 'Ontmoet Schrijvers Online' waarbij een lokale interviewer het eerste halfuur een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen.

Bekijk details van Altijd al aan die schrijver willen vragen?

• Spannende Boeken Weken

5 juni 2020

Je vakantie begint met spannende boeken. De Spannende Boeken Weken (1 t/m 21 juni 2020) zijn de aftrap van Zomerlezen (juni, juli en augustus).

Bekijk details van Spannende Boeken Weken

• Minecraft challenge voor 9-14 jarigen

5 juni 2020

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de Bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraft challenge van de Bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details van Minecraft challenge voor 9-14 jarigen

• De Digitale Voorleestas

1 mei 2020

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga aan de hand van een mooi prentenboek actief aan de slag met je kind.

Bekijk details van De Digitale Voorleestas

• Verveel je niet!

15 april 2020

Ben je op zoek naar leerzame spelletjes, voorleesfilmpjes, leuke e-books of online lesmateriaal om thuis mee aan de slag te gaan? We geven je tips!

Bekijk details van Verveel je niet!