Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 30)

 • Wat brengt jou bij de Bibliotheek? Bekijk details

  13 maart 2023

  De Bibliotheek is benieuwd hoe we het voor bibliotheekbezoekers nog leuker kunnen maken. Daarom doen we onderzoek naar jouw wensen en behoeften. We zijn specifiek op zoek naar bibliotheekbezoekers die geen lid zijn en die ouder zijn dan 16 jaar.

 • Het eerste stadsgedicht van Mattijs Bekijk details

  27 februari 2023

  Mattijs Reinen schrijft dit jaar zes stadsgedichten over Beverwijk. Zijn eerste, wel heel speciale stadsgedicht is er nu, samen met een speciaal bij dit gedicht gemaakte illustratie van de hand van Maud van Gool.

 • Het winnende sonnet en de winnende sonnetvertaling Bekijk details

  22 februari 2023

  Zondagmiddag 12 februari was er in het kader van de Week van de Poëzie bij Café Camille in de Kerkstraat ‘Vier bier voor Shakespeare’. Iedereen die graag dicht, vertaalt of schrijft, werd opgeroepen om in de stijl van Shakespeare een sonnet te maken en dat die middag voor te dragen. Je kon ook meedoen door sonnet 130 te vertalen. Het was erg leuk.

 • De Kinderjury 2023 is gestart! Bekijk details

  10 februari 2023

  De Kinderjury is de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in Nederland. Doe jij ook al mee?

 • Hulp aan scholieren bij examens Bekijk details

  3 februari 2023

  Kan je wel wat hulp gebruiken voor je mondelinge examen Nederlands en je boekverslag?

 • DigiSnacks Bekijk details

  30 januari 2023

  Maak je wereld groter met nieuwe online mogelijkheden. Haal nu je DigiSnack in de bibliotheek!

 • Wat doe jij tegen digitaal pesten? Bekijk details

  9 januari 2023

  Social media zijn overal om ons heen. Met smartphones, tablets, laptops en smartwatches ben je maar een paar klikken verwijderd van je accounts en profielen. Dit is vaak erg handig. Het is natuurlijk minder leuk als je online gepest wordt.

 • En de nieuwe stadsdichter is … Mattijs Reinen Bekijk details

  24 december 2022

  Donderdag 22 december werd tijdens de jaarlijkse avond van de stadsdichterverkiezing aan dichters en publiek in café Camille bekendgemaakt wie voor 2023 de nieuwe, drieëntwintigste stadsdichter van Beverwijk is.

 • ‘Ontdek je BIEB-special’ Bekijk details

  21 december 2022

  Attentie aan alle ouders, ooms en tantes, opa en oma’s: Haal voor je (klein)kind in 2023 bij Bibliotheek IJmond Noord de gratis Kidsweek ‘Ontdek je BIEB-special’.

 • Het nieuwe stadsgedicht van Doris Schyns Bekijk details

  12 december 2022

  Bij uitzondering zijn er in Beverwijk dit jaar twee stadsdichters, Doris Schyns en Emiel Heilig. Het laatste gedicht van dit jaar is weer geschreven door Doris. Ook nu is de speciaal bij elk gedicht gemaakte illustratie weer van de hand van Wies Tesselaar.

Paginanavigatie