Nederlands leren en oefenen

Nederlands leren in de Bibliotheek

Bij de Bibliotheek Nederlands leren of oefenen met lezen en schrijven, hoe werkt dat? Hier lees je er alles over. 

Film wethouders

Zing mee!

Zing mee! is een activiteit van Taalhuis IJmond en Cultuurhuis Heemskerk voor anderstaligen. Een zangdocent van het Cultuurhuis verzorgt op locatie een zangbijeenkomst waarin Nederlandse liedjes worden gezongen. Een leuke en gezellige activiteit om op een ongedwongen manier met de Nederlandse taal bezig te zijn.

Taalhuis IJmond

Het Taalhuis IJmond is een informatiepunt voor mensen die de Nederlandse taal (beter) willen leren. Of je nieuw bent in Nederland of niet, het Taalhuis is er voor alle volwassenen die hun vaardigheden willen verbeteren. 

Samenwerkingspartners

Bibliotheek IJmond Noord werkt structureel samen met de meeste taalaanbieders in de regio IJmond Noord. Samen met deze partners werken wij aan de taalvaardigheid van de volwassen inwoners in deze regio.

Gratis bibliotheekpas

De Bibliotheek biedt anderstaligen groepsontvangsten aan. Tijdens deze introductiebezoeken laten wij de cursisten zien hoe zij baat kunnen hebben bij de bibliotheek. Zij ontvangen bovendien een gratis bibliotheekpas voor de tijd dat zij Nederlandse les volgen.

Taalspreekuur

Zoek je advies over oefenen met Nederlands of wil je beter leren lezen en schrijven?

Wanneer is het taalspreekuur?

Agenda activiteiten Taalspreekuur en Nederlands leren en oefenen.

Lezen oefenen?

Boeken met makkelijke woorden en korte zinnen.

Taalspelletjes

Stichting Lezen en Schrijven

Ik wil vrijwilliger worden!

Met zoveel laaggeletterden in Nederland begrijp je wel dat er heel veel mensen nodig zijn die laaggeletterden en anderstaligen helpen om beter Nederlands te leren.

Word taalvrijwilliger