Onderwijs

Het vergroten van leesplezier en digitale geletterheid bij kinderen.
Daar werken we aan, samen met scholen, kinderopvang en ouders. 


Voor- en vroegschools

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen versterkt de band met kinderen. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen. 

Basisonderwijs

Wij willen ieder kind dezelfde kansen bieden door alle kinderen aan het lezen te krijgen. Leesplezier staat hierbij voorop. Want wie plezier heeft in lezen, leest veel en leert daardoor beter en sneller.

Voortgezet onderwijs

Taalvaardigheid is geen overbodige luxe. Met de bewezen programma's van de Bibliotheek, ook voor het voortgezet onderwijs, houden leerlingen het plezier in lezen zo lang mogelijk vast. 

Minecraft challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Lees de details

Jeugdactiviteiten in de Bibliotheek

Alle activiteiten

Happy Homework

Bibliotheek IJmond Noord biedt in alle vestigingen en in een rustige en informatierijke omgeving huiswerkbegeleiding en ondersteuning bij rekenen en taal aan.

Lees meer over bijles in de bieb

Welkom bij de Jeugdbibliotheek

Hier vind je alles rondom lezen en leren. Of je nu leuke boeken zoekt, of meer wilt weten over een bepaald onderwerp, Jeugdbibliotheek heeft het allemaal!

Bekijk de online jeugdbieb